Crestes de tonyina al forn

  • Segon plat
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
Menys de 30 minuts
Crestes de tonyina al forn

Descargar

kcal
275 14%
Azúcares
2,3g 3%
Grasas
10g 14%
Grasas saturadas
5g 22%
Sal
0,5g 8%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Esgrunem la tonyina, l’escorrem de la conserva, i la lliguem amb una mica de salsa de tomàquet i un ou bullit trossejat molt fi. La barreja ha de ser pastosa i no cremosa: si és massa lleugera, sortirà fora de les crestes. Omplim les crestes amb aquesta barreja, les dobleguem per la meitat, en segellem les juntes fent pressió damunt les vores amb una forquilla i els donem l’aspecte tan característic de les crestes. Les untem lleugerament d’oli d’oliva verge i les enfornem a 200 °C durant 10 minuts, fins que la superfície estigui daurada. Les servim en un plat o font, acompanyades d’una amanida.
Es tracta d’una recepta que acostuma a agradar els més petits, la qual poden ajudar a preparar i així s’introdueixen en l’hàbit de cuinar. En aquest cas, amb el farcit a base de salsa de tomàquet, tonyina i ou, i l’amanida d’acompanyament, el plat aporta una bona combinació de nutrients: hidrats de carboni de les pastes de crestes; greixos saludables de la tonyina o el bonítol; fibra, vitamines i minerals de la salsa de tomàquet i l’amanida, i una mica de proteïna de qualitat de l’ou. Quan es fan al forn, es redueix l’aportació de greix i, per tant, de calories.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 140 g de pasta de crestes (8 crestes)
  2. 200 g de tonyina o bonítol en conserva al natural
  3. 1 ou
  4. 80 g de salsa de tomàquet
  5. 10 ml d’oli d’oliva verge

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/