Crestes de tonyina al forn
- Segon plat
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- Menys de 30 minuts

- kcal
- 275 14%
- Azúcares
- 2,3g 3%
- Grasas
- 10g 14%
- Grasas saturadas
- 5g 22%
- Sal
- 0,5g 8%
Modo de preparación
Esgrunem la tonyina, l’escorrem de la conserva, i la lliguem amb una mica de salsa de tomàquet i un ou bullit trossejat molt fi. La barreja ha de ser pastosa i no cremosa: si és massa lleugera, sortirà fora de les crestes.
Omplim les crestes amb aquesta barreja, les dobleguem per la meitat, en segellem les juntes fent pressió damunt les vores amb una forquilla i els donem l’aspecte tan característic de les crestes. Les untem lleugerament d’oli d’oliva verge i les enfornem a 200 °C durant 10 minuts, fins que la superfície estigui daurada. Les servim en un plat o font, acompanyades d’una amanida.
Es tracta d’una recepta que acostuma a agradar els més petits, la qual poden ajudar a preparar i així s’introdueixen en l’hàbit de cuinar. En aquest cas, amb el farcit a base de salsa de tomàquet, tonyina i ou, i l’amanida d’acompanyament, el plat aporta una bona combinació de nutrients: hidrats de carboni de les pastes de crestes; greixos saludables de la tonyina o el bonítol; fibra, vitamines i minerals de la salsa de tomàquet i l’amanida, i una mica de proteïna de qualitat de l’ou. Quan es fan al forn, es redueix l’aportació de greix i, per tant, de calories.
Ingredientes (4 personas)
- 140 g de pasta de crestes (8 crestes)
- 200 g de tonyina o bonítol en conserva al natural
- 1 ou
- 80 g de salsa de tomàquet
- 10 ml d’oli d’oliva verge
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
