Ensalada de feixóns negros
- Primeiro prato
- 3544 visitas
- Región
-
Euskadi
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- Menos de 30 minutosGA

- kcal
- 480 24%
- Azúcares
- 6,2g 7%
- Grasas
- 27g 38%
- Grasas saturadas
- 4g 21%
- Sal
- 1g 13%
Modo de preparación
Picamos á xuliana fina a ceboliña, o branco do porro e mais o pemento verde e rustrímolos nunha tixola con aceite.
Para preparar a vinagreta, nunha cunca dispoñemos o tomate pelado, o medio pemento verde e as olivas negras, todos os ingredientes moi picados. Agregámoslles o vinagre, o sal e o aceite e despois mesturamos a vinagreta cos feixóns negros cocidos.
Colocamos o rustrido de verduras no fondo dunha fonte.
No centro, os feixóns coa vinagreta.
Decoramos o exterior do prato cunhas follas de escarola limpas e cortadas.
Unha dieta variada, na que estean presentes todos os grupos de alimentos, elaborados de distintas maneiras, asegúranos non só que a alimentación sexa equilibrada senón que evitamos ademais a monotonía na mesa. Esta ensalada é un exemplo de como sorprender os nosos familiares cun prato baseado en legumes, pois estamos a ofrecelos en forma de ensalada e non nun guiso, como se fai decote. Os feixóns proporcionan hidratos de carbono complexos e proteínas vexetais. O seu contido en graxa é escaso, así que se os tomamos en combinación con verduras ou cereais como o arroz, obtemos pratos saudables que poden incluírse na dieta de calquera persoa, tendo conta da ración de consumo. Os feixóns son moi ricos en fibra, necesaria para regular o tránsito intestinal, aínda que a algunhas persoas pode ocasionarlles problemas de flatulencia. Para evitar este inconveniente recoméndase cociñar os legumes con herbas dixestivas. O contido en minerais deste legume é excepcional e salientan sobre todo o potasio, o fósforo e mais o magnesio. As persoas que padecen insuficiencia renal deben ter en conta a elevada achega de potasio e fósforo, xa que son minerais que convén reducir na súa alimentación.
Ingredientes (4 personas)
- 250 g de feixóns negros cocidos
- 1 porro (a parte branca)
- 1 pemento verde
- 1 cebola
- 50 g de escarola
- 1 tomate
- 15 olivas negras
- 125 ml de aceite de oliva
- 40 ml de vinagre
- Un chisco de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
