Eroski NATUR hegaluze-takoak

  • Hasierakoa
  • 4639 visitas
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
30 minutu baino gutxiago

Descargar

de 5 estrellas. Basado en 0 valoraciones

Modo de preparación

Luzokerra zuritu eta moztu egingo dugu. Oihal batean gainean jarri eta zukutu egingo dugu zuku guztia atera arte. Baratxuria arraspatuko dugu. Katilu batean jogurta, baratxuria, olioa, ozpina, gatza eta piperbeltza jarriko ditugu. Nahastu egingo dugu guztia bateratu arte. Luzoker eta mendafin arraspatua gehitu eta nahastu egingo dugu. Tipula eta tomatea dadotan moztuko ditugu. Tako-tortillak labean sartuko ditugu 175 ºC-tara 5 minutuz. Hegaluzeari piperbeltza eta gatza bota eta oliba-olioz igurtzitako plantxa batean egingo dugu urre-kolorea hartu arte. Kanpoko azala kendu eta xerratan moztuko dugu. Tortillen gainean entsalada-kimuak, tipula, tomatea eta hegaluzea jarriko ditugu. Takoak saltsarekin zipriztindu, limoi apur bat gehitu eta zerbitzatu egingo dugu.

Ingredientes (4 personas)

  1. 300 g hegaluze
  2. 16 cherry tomate
  3. ½ tipula gorri
  4. 100 g entsalada-kimu
  5. 2 limoi
  6. 8 irin-tortillak takoak egiteko
  7. Tzatziki-saltsa egiteko osagaiak:
  8. 250 g greziar estiloko jogurt
  9. 1 luzoker
  10. ½ baratxuri-ale
  11. 2 ozpin-koilarakada
  12. 2 oliba-olio koilarakada
  13. 1 mendafin xehatu koilarakada
  14. gatza
  15. piperbeltza

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/