Galletas de Nadal (galletas de xenxibre)

  • Sobremesa
  • 4082 visitas
Dificultad
Dificultad media
Tiempo
Máis de 2 horas
Galletas de Nadal (galletas de xenxibre)

Descargar

kcal
377 19%
Azúcares
7,3g 8%
Grasas
13g 18%
Grasas saturadas
6g 31%
Sal
0g 0g%
1 de 5 estrellas. Basado en 0 valoraciones

Modo de preparación

Nun bol mesturamos a fariña, o azucre moreno, a canela e mais o fermento. Cando estea unido, agregámoslle a manteiga (en consistencia de "pomada"), o mel, a reladura de xenxibre e o ovo. Traballamos a masa ata conseguir unha bóla homoxénea e nada pegañenta. Repousamos esta masa durante dúas horas, tapada e nun lugar fresco. Colocamos a masa entre dous papeis de forno e estirámola coa axuda dun rolete ata conseguir unha lámina de dous centímetros de grosor. Cun cortador de pasta facemos as figuras desexadas e colocámolas sobre unha bandexa de forno forrada con papel de forno. Cociñamos a 180 ºC durante uns 15 minutos, sacamos as galletas e cando amornen esparexémoslles por riba azucre glas.
Deliciosa sobremesa con base en fariña, manteiga, azucre, ovo e xenxibre. Esta é unha receita calórica, acaída para un consumo esporádico. Posúe unha cantidade xenerosa de calorías provenientes a maior parte dos hidratos de carbono complexos da fariña, dos azucres simples do azucre e mais o mel, e das proteínas e graxas da manteiga e o ovo. O xenxibre, pola súa banda, é moi apreciado polo aroma e o sabor picante, e é amplamente utilizado como ingrediente na cociña asiática. Na nosa cociña utilizámolo, sobre todo, para elaborar caramelos e pan de xenxibre ou para lle dar sabor a galletas e outros produtos de pastelería.

Ingredientes (4 personas)

  1. 250 g de fariña
  2. 20 g de azucre moreno
  3. 3 g de canela en po
  4. 10 g de mel
  5. 50 g de manteiga
  6. 1 ovo
  7. Un chisco de reladura de xenxibre
  8. Azucre glas para decorar

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/