Llom a la mostassa

  • Segon plat
  • 4866 visitas
Dificultad
Dificultad media
Tiempo
De 30 minuts a 1 hora
Llom a la mostassa

Descargar

kcal
322 16%
Azúcares
7,8 9%
Grasas
14g 21%
Grasas saturadas
5g 27%
Sal
1g 11%
de 5 estrellas. Basado en 0 valoraciones

Modo de preparación

Lliguem el llom de porc amb malla per rostir perquè no perdi la forma i quedi un cilindre perfecte. L'assaonem amb una barreja de mostassa de qualitat, el suc d'una taronja, all picat, sal i oli d'oliva. Col·loquem la carn sobre la safata de forn. Preescalfem el forn a 180 ºC i, quan estigui calent, introduïm la safata amb el llom de porc assaonat. A mitja cocció el mullem amb una copa de vi blanc i una cullerada de licor de taronja (com 'Grand marnier' o similar). Al cap d'uns 45 minuts, el traiem del forn i el deixem reposar. Recollim els sucs del rostit i de la carn, els aboquem en una paella i els reduïm a la meitat. Hi afegim la nata líquida i ho deixem reduir a foc suau fins que es formi una crema homogènia. Hi afegim el punt de sal. Tallem el llom rostit a filets fins i aboquem per sobre la crema de mostassa. Ho acompanyem d'una guarnició de puré de patata i uns grills de taronja saltats en una mica d'oli d'oliva.
El llom de porc és baix en hidrats de carboni, però ric en proteïnes de bona qualitat i greixos saturats i colesterol, tot i que és de les parts del porc menys greixoses. Destaca la presència de potassi, iode, sodi, zinc, ferro, fòsfor i vitamines B3, B9, B12, C i K. La presència de mostassa suposa una bona dosi de sodi, calci, potassi, fibra, zinc, magnesi, fòsfor i vitamines del grup B. Es prepara amb taronges i licor de taronja, la qual cosa suposa una quantitat de sucres important (cosa que s'ha de tenir en compte), així com potassi, magnesi, fibra i vitamina C, procedent de la taronja fresca. És una recepta una mica calòrica i amb una quantitat de greixos mitjana, per la qual cosa s'ha de consumir amb moderació.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 600 g de llom de porc sencer
  2. 40 g de mostassa de Dijon
  3. 75 ml de vi blanc
  4. 20 ml de licor de taronja
  5. 2 taronja
  6. 100 ml de nata líquida
  7. 20 ml d'oli d'oliva
  8. Una mica de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/