Llom a la mostassa
- Segon plat
- 4866 visitas
- Dificultad
- Dificultad media
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 322 16%
- Azúcares
- 7,8 9%
- Grasas
- 14g 21%
- Grasas saturadas
- 5g 27%
- Sal
- 1g 11%
Modo de preparación
Lliguem el llom de porc amb malla per rostir perquè no perdi la forma i quedi un cilindre perfecte. L'assaonem amb una barreja de mostassa de qualitat, el suc d'una taronja, all picat, sal i oli d'oliva. Col·loquem la carn sobre la safata de forn. Preescalfem el forn a 180 ºC i, quan estigui calent, introduïm la safata amb el llom de porc assaonat.
A mitja cocció el mullem amb una copa de vi blanc i una cullerada de licor de taronja (com 'Grand marnier' o similar). Al cap d'uns 45 minuts, el traiem del forn i el deixem reposar. Recollim els sucs del rostit i de la carn, els aboquem en una paella i els reduïm a la meitat. Hi afegim la nata líquida i ho deixem reduir a foc suau fins que es formi una crema homogènia. Hi afegim el punt de sal.
Tallem el llom rostit a filets fins i aboquem per sobre la crema de mostassa. Ho acompanyem d'una guarnició de puré de patata i uns grills de taronja saltats en una mica d'oli d'oliva.
El llom de porc és baix en hidrats de carboni, però ric en proteïnes de bona qualitat i greixos saturats i colesterol, tot i que és de les parts del porc menys greixoses. Destaca la presència de potassi, iode, sodi, zinc, ferro, fòsfor i vitamines B3, B9, B12, C i K. La presència de mostassa suposa una bona dosi de sodi, calci, potassi, fibra, zinc, magnesi, fòsfor i vitamines del grup B. Es prepara amb taronges i licor de taronja, la qual cosa suposa una quantitat de sucres important (cosa que s'ha de tenir en compte), així com potassi, magnesi, fibra i vitamina C, procedent de la taronja fresca. És una recepta una mica calòrica i amb una quantitat de greixos mitjana, per la qual cosa s'ha de consumir amb moderació.
Ingredientes (4 personas)
- 600 g de llom de porc sencer
- 40 g de mostassa de Dijon
- 75 ml de vi blanc
- 20 ml de licor de taronja
- 2 taronja
- 100 ml de nata líquida
- 20 ml d'oli d'oliva
- Una mica de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
