pantumaca edo pa amb tomàquet
- Hasierakoa
- 3222 visitas
- Dificultad
- Dificultad para principiantes
- Tiempo
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 372 19%
- Azúcares
- 3,2g 34%
- Grasas
- 25g 36%
- Grasas saturadas
- 7g 34%
- Sal
- 1g 15%
Modo de preparación
Pixka bat txigortuko ditugu ogi-xerrak zartagin edo plaka-labe batean, alde bakarretik. Horretarako, ez dugu oliorik erabiliko.
Txigortu dugun ogiaren aldean tomate gordin eta ondua igurtzi, eta gatzarekin eta oliba-olioarekin gozatuko dugu nahierara.
Leku batzuetan, ogia oliba-olioarekin gozatzen da tomatea igurtzi aurretik.
Ogi horri hestebeteak, gaztak eta gazituak gehi dakizkioke.
Pantumaca edo pa amb tomàquet oso ohikoa da eguneroko otordu guztietan. Ogiaren osagai ugariena almidoia da. Karbohidrato konplexu horrek behar duen energia ematen dio gorputzari. Horrez gain, ogiak landare-proteinak ematen ditu, eta B taldeko bitamina eta elementu mineral ugari ditu; esate baterako, fosforoa, magnesioa eta potasioa. Ogiarekin eta oliba-olioarekin batera, ogia da nagusi prestakuntza horretan. Barazki horrek hainbat bitamina, mineral eta substantzia antioxidatzaile ditu, hala nola likopenoa (kolore gorria ematen dio). Mahaikide bakoitzaren gustuaren arabera, osagai gazi asko gehi daitezke: hestebeteak, gaztak eta elikagai ketuak. Gehitzen dugun elikagaiaren eta olio-kantitatearen arabera, prestakuntza horren nutrizio-balioa aldatuko dugu.
Ingredientes (4 personas)
- 125 g herriko ogi (4 xerra)
- 2 tomate
- 80 ml oliba-olio
- 50 g urdaiazpiko serrano
- 50 g saltxitxoi
- 50 g gazta
- Gatz pixka bat
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
