Patates farcides de carn
- Primer plat
- 3232 visitas
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 320 16%
- Azúcares
- 2,8g 3%
- Grasas
- 18g 25%
- Grasas saturadas
- 4g 20%
- Sal
- 0,2g 3%
Modo de preparación
Coem en aigua amb sal les patates senceres sense pelar.
Un cop cuites, els fem un tall a la part superior i les buidem parcialment amb l'ajuda d'una cullereta i les reservem.
Piquem a la brunesa (picat molt petit) la ceba, l'all i el pebrot verd i ho sofregim a foc suau.
Hi afegim la carn, l'ofeguem i la remullem amb el vi negre i, quan s'hagi evaporat, hi afegim la salsa de tomàquet i ho deixem que es cogui durant 10 minuts a foc suau.
Hi afegim un polsim d'orenga, alfàbrega i pebre negre, hi posem el punt de sal i farcim les patates cuites i buidades.
Ho empolvorem amb una mica de formatge emmental ratllat i ho posem al forn a 200 ºC fins que es gratini la superfície.
Les patates són font d'hidrats de carboni complexos. Són ideals per farcir amb qualsevol tipus d'aliment. En aquest cas, el farcit de carn picada aporta al plat proteïnes d'alta qualitat, de manera que s'obté un plat bastant complet nutricionalment, ric en hidrats de carboni complexos i proteïnes. Per augmentar el contingut de vitamines i minerals del plat i aconseguir un menú equilibrat, s'aconsella com a primer plat una amanida o verdura i una fruita de postres. Les patates aporten molt poca quantitat de greix. El seu valor calòric i contingut gras depèn del tipus de tècnica culinària emprada. En aquesta recepta, la cocció i el rostit no n'augmenten el valor energètic ni gras, de manera que pot consumir-se en cas de sobrepès o obesitat.
Ingredientes (4 personas)
- 4 patates rostides buidades i la polpa
- 100 g de carn de vedella picada
- 50 g de ceba
- 1 gra d'all
- 50 g de pebrot verd
- 200 g de tomàquet fregit
- 50 ml de vi negre
- Alfàbrega
- Orenga
- 50 ml d'oli d'oliva
- Pebre negre
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
