Toro de bonito asado sobre vaíñas guisadas

  • Segundo prato
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
De 30 minutos a 1 hora
Toro de bonito asado sobre vaíñas guisadas

Descargar

kcal
297 15%
Azúcares
3,4g 4%
Grasas
12g 17%
Grasas saturadas
3g 15%
Sal
0,5g 8%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Cocemos durante 15 minutos, nunha ola con auga fervendo, as xudías verdes previamente peladas e reservamos. Nunha tixola cun pouco de aceite de oliva sofritimos o allo cortado en láminas, engadimos o tomate e deixamos que se cociñe pouco a pouco. De vez en cando esmagamos un pouco, engadimos as culleradiñas de pemento moído e as vaíñas, damos unha fervura e poñemos a punto de sal. Colocamos sobre as vaíñas o toro de bonito acabado de elaborar á prancha, volta e volta, cun pouco de sal. Damos unha fervura ao conxunto e servimos. Á hora de servir podemos acompañar dunha vinagreta lixeira elaborada con ceboliña, pemento verde e pemento vermello cun aliño de aceite, vinagre e sal.
O bonito é un peixe azul, e na súa composición nutricional salientan unha elevada cantidade de proteínas de alta calidade e tamén de graxa rica en omega-3 (aínda que menos que outros como o atún), que contribúe a diminuír os niveis de colesterol e de triglicéridos en sangue, exercendo un papel protector perante enfermidades cardiovasculares. É un peixe rico en vitaminas do grupo B, e en vitamina A e D que só se atopan en alimentos graxos. No tocante a minerais, é boa fonte de potasio, fósforo, magnesio, ferro e iodo. Como inconveniente hai que ter en conta que os peixes azuis conteñen purinas (ácido úrico), polo que non están aconsellados se se teñen valores elevados en sangue de ácido úrico ou se se padece gota. E sobre a contaminación de augas mariñas, o bonito non se ve afectado por alto contido en mercurio, por ser de menor tamaño que o atún.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 800 g de bonito do norte
  2. 200 g de xudías verdes
  3. 1 dente de allo
  4. 1 tomate
  5. Pemento moído
  6. 20 g de ceboliña
  7. 25 g de pemento verde
  8. 45 g de pemento vermello
  9. 40 ml de aceite de oliva
  10. 20 ml de vinagre
  11. Un pouco de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/