Tortilla de xoubas en tomate

  • Segundo prato
  • 3211 visitas
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
Menos de 30 minutosGA
Tortilla de xoubas en tomate

Descargar

kcal
353 18%
Azúcares
0,4g 1%
Grasas
28g 40%
Grasas saturadas
6g 28%
Sal
1g 10%
de 5 estrellas. Basado en 0 valoraciones

Modo de preparación

Sacamos as xoubas con tomate da conserva e quitámoslles os lombos. Nunha tixola douramos os allos e salteamos as xoubas co allo. Engadimos os ovos batidos, un pouco de sal, pirixel picado e remexemos ata que callen. Agregamos sal no remate. Dámoslle forma redonda ou ovalada e sacámola de xeito que quede cremosa no interior.
As tortillas son pratos moi sinxelos de elaborar e moi nutritivos. Admiten a combinación practicamente con calquera alimento, o que arrequece en nutrientes o prato final. Os ovos achegan proteínas de alta calidade que se suman ás das xoubas. Estas, como peixe azul, achegan graxa boa, os ácidos graxos omega 3, polo que a combinación de ambos os alimentos é moi interesante. Se se pretende facer un prato más lixeiro pódese optar por elaborar a tortilla con sardiñas frescas en vez de sardiñas en conserva. Incluso a cantidade de sal será menor e xa que logo a receita ha ser máis saudable no caso de hipertensión arterial.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 6 ovos
  2. 16 xoubas en salsa de tomate (ou oito sardiñas grandes)
  3. 1 dente de allo
  4. Pirixel
  5. 10 ml de aceite de oliva

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/