Sukaldaritzako produktu moldakorrenetako bat dugu hostorea eta ia edozer gauza prestatzeko erabili dezakegu masa zaporetsu eta magiko hori. Plater gaziak edo gozoak, hotzak edo beroak, kanapeak, gosegarriak, plater nagusiak, postreak… Hostoreak eskainitako aukerak amaigabeak dira. Osagai honekin zure Gabonetako menuetan asmatu egingo duzu! Probatu nahi duzu?
Familian janaria prestatzeko garai ezin hobea dira Gabonak: tartak, tartaletak, postreak, gosegarriak, kanapeak… Aukera mordoa eskaintzen dizkigu erabiltzeko prest datorren hostore-masak. Gainera, haurrekin batera forma eta plater dibertigarriak sortzeko osagai egokia da. Izugarri gustatuko zaie! Jarraian, hostorearen ezaugarri guztiak baliatzeko zenbait gomendio emango dizkizugu, zure irudimena erabilita, produktu honi etekinik handiena diezaiozun.
MASA MOTA
Masa bakoitzak modu ezberdinean erantzuten dio labearen beroari eta errezetaren arabera mota bat edo bestea izan daiteke egokiagoa. Gure dendetan, hostore mota hauek aurkituko dituzu:
- Brick. Masa gogorra da eta kontuz ibili behar gara ez lehortzeko. Bestela, manipulatzeko zaila izango da eta erraz apurtuko zaigu. Labean sartu edo zartagin batean erre dezakegu (koiperik gabe). Proba ezazu nahasketa gaziekin betetako zakutxoak edo “zapitxoak” egiten.
- Filo. Brick masaren oso antzekoa da. Laberatu ondoren, ore fin, kurruskari eta oso hauskorra lortuko dugu. Gaztarekin, oilasko zatiekin, salteatutako itsaskiekin eta beste hainbat osagairekin betetako paketetxoak egiteko erabili ohi da.
- Hostorea. Ur, koipe (gurina, txerri-gantza edo margarina) eta gatzarekin egiten da, masa behin eta berriro tolestuta, ondo bereizitako geruza finak lortzeko. Horrela, laberatutakoan, geruzak banan-banan egosiko dira eta testura bikaina lortuko dugu. Ezin hobea da opiltxoak, croissantak edo betetzeko tartak prestatzeko.
Proba ezazu Eroskiko gurindun hostore-masa, palma-koiperik eta partzialki hidrogenatutako landare-koiperik gabe.