Angurri eta feta entsalada
- 16049 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora

Prestaketa
Zuritu angurria, moztu kubotan eta gorde.
Moztu pepinoa kubotxotan eta gorde.
Jarri entsalada-ontzi batean olioa, limaren zukua eta birrindura, ozpina eta menda zatitua. Irabiatu dena sardexka batekin.
Gehitu angurria eta pepinoa ongarriaren gainean, eta papurtu feta gazta. Azkenik, gatzpipertu, ondo nahastu eta zerbitzatu.
Entsaladak prestatzea sasoi bakoitzeko elikagaiak konbinatzeko oso aukera ona da. Kasu honetan, udako jaki izarretako birekin egiten da, angurria eta pepinoa, feta gaztaren zapore bereizgarriarekin batera. Nutrizio-propietateak. Angurritik bere likopeno-ekarpena nabarmendu behar da, kolore gorria eta eragin antioxidatzaile indartsua ematen dion pigmentua. Bazenekien…? Angurria ur gehien duen fruta da, edukiaren % 95 inguru, hidratazio egokia mantentzen laguntzen duena. Egokia da. Dieta laktobegetarianoentzat.
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
