Arrautzak mini-cocottean / ramekinean
- Bigarren platera
- 5827 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun txikia
- Denbora
- 30 minututik ordubetera
- Prezio baxua
- Prezio baxua
- Nutrizio-sailkapena
- kcal
- 192g 10%
- Azukreak
- 141g 2%
- Koipeak
- 14,38g 21%
- Koipeak saturatuak
- 6,25g 31%
- Gatza
- 0,89g 15%
Prestaketa
Koipeztatu ramekinak gurinarekin.
GAZTAK
Birrindu Gruyere gazta eta erantsi gainerako gaztak eta arrautza.
Gehitu 2 koilarakada esne-gain eta gainetik intxaurrak bota.
ZAINZURIAK ETA URDAIAZPIKOA
Moztu zainzuriak eta nahasi urdaiazpikoarekin, arrautzarekin eta esne-gainarekin (2 koilarakada).
IZOKINA ETA KAPARRAK
Erantsi izokina, 2 koilarakada esne-gain, arrautza eta kaparrak eta dena ondu gatza eta piperbeltzarekin.
Jarri ramekinak labean sartzeko moduko kazola apal batean eta bota ur beroa moldeen erdia estali arte. Kazola labean sartu, 10 minutuz, 175 gradutan
Zerbitzatzeko unean, erantsi tipulin apur bat eta lagundu ogi txigortuko bastoitxoekin.
*Ramekina ertz garai eta zuzeneko ontzi txiki bat da, oro har, hainbat errezeten banakako errazioak labean egiteko erabiltzen dena. Crème brulée-a edo txokolatezko coulant-a bezalako postreak prestatzeko ezin hobea da, bai eta edozein motako soufflé gazi edo gozoak egiteko  Ramekina mahaira eramaten da eta zuzenean jaten da bertatik.
*Cocotte: burdina urtuz egindako kazola esmalteduna, tenperatura handiei eusteko balio duena. Kazolan bertan kozinatu daiteke, cocottea zartagin moduan sutan jarrita edo labean sartuta. Mini-cocotte bat gauza berdina da, baina banakako errazioak prestatzeko tamainarekin.
Hainbat errezeta presta ditzakezu cocotte edo mini-cocotte batekin, gaziak zein gozoak.
Cocotteak ondo erabiltzeko eta zaintzeko kontuan hartu beharreko alderdiak: era progresiboan berotu behar dira. Erabili ondoren, tresna hozten utzi behar da 15 minutuz, ur hotzetik pasatu baino lehen. Gainazal esmalteduna babesteko, silikonazko edo zurezko sukaldeko tresnak erabiltzea proposatzen da.
Osagaiak (3 personas)
- Kaxola bakoitzerako oinarria:n
- -t3 arrautzann
- -t6 koilarakada esne-gain n
- -tGatza n
- -tPiperbeltza n
- -tGurina, moldeak koipeztatzeko n
- Â
- Gazta:n
- -t5 g gazta urdin, n
- -t5 g ahuntz-gazta (biribila), n
- -t5 g Gruyere gazta, n
- -t 2 intxaur
- Â
- Zainzuriak eta urdaiazpikoa:n
- -t2 zainzurin
- -t15 g urdaiazpiko ondu (xerra bat, gutxi gora behera)
- Â
- Izokina eta kaparrak:n
- -t1 koilarakadatxo kaparn
- -t20 g izokin (xerra erdia, gutxi gora behera)
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
