Atun-pate faltsuzko kanapeak

  • 15194 visitas
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
Prezio
Prezio
Atun-pate faltsuzko kanapeak

Descargar

kcal
203 10%
Azukreak
1,64g 2%
Koipeak
6,60g 9%
Koipeak saturatuak
0,84g 4%
Gatza
0,72g 12%
/5 izar. 0 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Juka-ogia prestatzeko, juka zuritu, zeharka moztu eta lurrunetan egosi 30 minutuz edo samurra geratu arte. Egosi ondoren, kendu erdiko zati gogorra, eta birrindu irabiagailu batean OOBErekin, ore bat lortu arte. Sartu hozkailuan 24 orduz. Hurrengo egunean, aurretik berotu labea 190ºC-tan beroa goian eta behean. Orea oratu eta gatza eta piperbeltza gehitu. 2 mm-ko lodieran luzatu eta ebaki zirkunferentziak pasta-ebakigailu edo molde zirkular baten laguntzaz... Jarri opiltxoak labe-paperarekin estalitako labe-erretilu batean, eta laberatu 10 bat minutuz, urreztatuta egon arte. Gratinatu minutu batez, behar izanez gero. Prestatu beganesa, eta gehitu soja-esnea, olioa, limoi-zukua eta gatza esku-irabiagailuaren edalontzian. Irabiagailua hondoan jarri eta mugitu gabe irabiatu, emultsionatzen hasi arte. Emultsionatzen hasten denean, mugitu irabiagailua maionesa baten sendotasuna lortu arte. Azkenik, Atun-pate faltsuarentzat, zatitu nori alga eskuarekin eta gero aizto batekin. Txitxirio egosi eta xukatuei gehitu, eta dena birrindu, testura duen ore bat lortu arte, ez kremazkoa. Gehitu bi beganesa koilarakada, nahastu ondo eta jarri gatza puntura. Jarri kanapeak juka-opilen gainean, atun-pate faltsuaren koilarakada txiki batekin, hautseztatu sesamo beltza eta tipulin xehatua.
Janaurreko beganoa, noizbehinka gozatzeko; izan ere, ez da gomendagarria algak maiz kontsumitzea iodo asko dutelako; hori dela eta, tiroide-arazoak dituzten pertsonengan, haurrengan eta haurdun dauden emakumeengan saihestu beharko litzateke. Jukan nabarmentzen den elikagaia almidoia (karbono hidratoa) da, patatak baino kantitate handiagoa baitu, eta gozoagoa ere bada.

Osagaiak (4 personas)

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/