Azpizuna Porto saltsarekin
- Bigarren platera
- 5524 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun txikia
- Denbora
- 30 minutu baino gutxiago
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 606 30%
- Azukreak
- 25,5 28%
- Koipeak
- 26 37%
- Koipeak saturatuak
- 5,68 28%
- Gatza
- 1,07 18%
Prestaketa
Azpizuna kordelarekin inguratu eta gatz-piperrez ondu. Gorde.
Tipula eta baratxuri-aleak zati txikietan ebaki. Gorde.
Berotu 2 koilarakada oliba-olio su altuan, azpizuna gehitu eta alde bakoitza minutu batez kozinatu edo gorritu arte. Atera eta gorde.
Gainerako olioa kazolara bota, su ertainera jaitsi, eta tipula baratxuriarekin batera frijitu, urre-kolore ederra hartu arte.
Jarraian, azpizuna kazolara bota, ardoa gehitu, su altura igo eta irakiten jarri. Utzi sutan 5 minutuz gutxi gorabehera. Gero, jaitsi su ertainera eta gehitu oilasko-salda. Gatz-piperrez ondu, ereinotz-hostoa gehitu eta kozinatu estalita 40 minutuz gutxi gorabehera edo azpizuna samur egon arte.
Oharrak: Azpizuna patata-purearekin, arrozarekin edo barazkiekin batera zerbitza dezakezu.
Osagaiak (4 personas)
- 1 Eroski SELEQTIA txerri iberikoaren azpizun, 1 kg inguru
- 4 tipula ertain
- 2 baratxuri-ale
- 500 ml Porto ardo
- 250 ml oilasko-salda
- 1 erramu-hosto
- gatza
- piperbeltza
- 8 koilarakada oliba-olio
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
