Dilista eta kuiatxo entsalada, nektarinazko ozpin-olioarekin
- Lehenengo platera
- 3501 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun hasiberrientzat
- Denbora
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 151 8%
- Azukreak
- 3,6g 4%
- Koipeak
- 10g 15%
- Koipeak saturatuak
- 1,7g 8%
- Gatza
- 1g 10%
Prestaketa
Para esta ensalada utilizaremos lentejas ya cocidas, que lavaremos y escurriremos bien. Cortamos en finas láminas el calabacÃn, la cebolleta roja y en tiras los pimientos rojos asados. Preparamos una base de lechugas variadas, sobre ellas colocamos las lentejas escurridas, y encima agregamos las hortalizas cortadas en finas láminas. Aliñamos con la vinagreta y unos trocitos de nectarina.
Dilistak, gainerako lekaleak bezala, kalitate nutrizional handiko elikagaia dira eta urte osoan zehar kontsumitu behar ditugu. Horregatik, lekaleen errezeta hotzek udarako aukera bikaina eskaintzen digute. Proteina eta karbohidrato iturri ona dira, ia koipe barik, zuntzean aberatsak, eta bitamina eta mineral ugari eskaintzen dizkigute: azido folikoa, B multzoko bitaminak (B12 izan ezik), burdina, potasioa, magnesioa, fosforoa, selenioa eta zinka. Errezeta hau, gainera, barazkiak eta fruta apur batekin (nektarina) osatzen da. Hala ere, frutak ez dio nutrizio ekarpen nabarmenik egiten, baina originaltasuna ematen dio eta ona izan daiteke, adibidez, umeak entsaladetan fruta hartzera ohi daitezen. Oliba-olio birjina estrak koipe edukia ematen dio, koipe kardio-osasungarriak eskainiz. Â
Osagaiak (4 personas)
- 600 g dilista egosi
- 100 g kuiatxo
- 60 g tipula gorri
- 60 g piper gorri
- 40 ml oliba-olio birjina estra
- 20 ml ozpin
- 100 g nektarina
- Gatz apur bat
- 60 g askotariko uraza
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
