Amanida de mongetes negres
- Lehenengo platera
- 3545 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun txikia
- Denbora
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 480 24%
- Azukreak
- 6,2g 7%
- Koipeak
- 27g 38%
- Koipeak saturatuak
- 4g 21%
- Gatza
- 1g 13%
Prestaketa
Piquem en juliana fina la ceba tendra, la part blanca del porro i el pebrot verd i ho posem a sofregir en una paella amb oli.
Per preparar la vinagreta, fiquem en una tassa el tomà quet pelat, la meitat del pebrot verd i les olives negres; tots els ingredients molt picats. Hi afegim el vinagre, la sal i l'oli.
Barregem aquesta vinagreta amb les mongetes negres cuites.
Col·loquem el guisat de verdures al fons d'una plà tera.
Al centre, les mongetes amb la vinagreta.
Decorem l'exterior del plat amb unes fulles d'escarola netes i trossejades.
Una dieta variada en què hi hagi presents tots els grups d'aliments elaborats de diferents maneres ens assegura no només que l'alimentació sigui equilibrada, sinó que evitem a més la monotonia a la taula. Aquesta amanida és un exemple de com sorprendre els familiars amb un plat a base de llegums, ja que aquests s'ofereixen en forma d'amanida i no en un guisat com es prenen habitualment. Les mongetes proporcionen hidrats de carboni complexos i proteïnes vegetals. Tenen un contingut en greix escà s, de manera que si es prenen en combinació amb verdures o cereals com l'arròs, obtenim plats saludables que es poden incloure en la dieta de qualsevol persona, tenint en compte la ració de consum. Les mongetes són molt riques en fibra, necessà ria per regular el trà nsit intestinal, però que en algunes persones pot ocasionar problemes de flatulència. Per evitar-los es recomana cuinar els llegums amb herbes digestives. El contingut en minerals d'aquest llegum és excepcional i en destaquen el potassi, el fòsfor i el magnesi. Les persones que pateixen insuficiència renal han de tenir en compte l'aportació elevada de potassi i fòsfor, ja que són minerals que els convé reduir en l'alimentació. Â
Osagaiak (4 personas)
- 250 g de mongetes negres cuites
- 1 porro (la part blanca)
- 1 pebrot verd
- 1 ceba
- 50 g d'escarola
- 1 tomà quet
- 15 olives negres
- 125 ml d'oli d'oliva
- 40 ml de vinagre
- Una mica de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
