Barazkiak labean eta dilistekin egindako entsalada
- Lehenengo platera
- 5058 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun txikia
- Denbora
- 30 minutu baino gutxiago

Prestaketa
Eltze batean, su ertain-altuan, dilistak ur geza ugaritan ipini. Irakiten hastean, jaitsi sua eta kozinatu 20 minutuz edo samur egon arte.
Dilistak atera, ur hotzean garbitu eta xukatzen utzi. Gorde.
Labea 200 ºC-tan berotzen jarri.
Kuia eta erremolatxa zuritu eta txikitu 2 cm-ko zatietan. Zatitxo horiek katilu handi batean ipini eta gatz-piperrez ondu. Ondoren, bota oliba-olioa eta nahastu ondo. Jarraian, eraman labean sartzeko erretilu batera. Labean sartu eta 20 minutuz erre edo samur eta apur bat
Tipulak zati txikietan moztu. Gorde.
Katilu batean ozpina, gatza eta piperbeltza irabiatu, gatza ozpinean disolbatu arte. Eztia, Dijon ziapea eta oliba-olioa gehitu, eta sukaldeko hagaxkarekin irabiatu osagaiak emultsionatu arte.
Dilistak erretiluan ipini; erretako barazkiak, tipula eta errukula gehitu, eta nahastu. Eztizko olio-ozpina gehitu ondoren, nahastu berriro.
Osagaiak (4 personas)
- 300 g kuia
- 300 g erremolatxa
- 4 koilarakada oliba-olio
- 400 g Pardina dilista
- 1 E. Natur tipula ertain
- errukula
- Eztizko olio-ozpina:
- 3 koilarakada ezti-marmelada
- 3 koilarakada ozpin
- 8 koilarakada oliba-olio birjina
- 1 koilaratxo Dijon ziape
- gatza
- piperbeltz beltza birrindu berria
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
