Entsalada berdea barrengorri marinatuekin, ziazerbekin eta tomatearekin

  • Lehenengo platera
  • 2575 visitas
Zailtasuna
Zailtasun txikia
Denbora
30 minutu baino gutxiago
Entsalada berdea barrengorri marinatuekin, ziazerbekin eta tomatearekin

Descargar

kcal
173 9%
Azukreak
4,3g 5%
Koipeak
15g 22%
Koipeak saturatuak
3g 13%
Gatza
0,4g 7%
/5 izar. 0 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Barrengorriak garbitu eta xerratu ondoren, katilu batean edukiko ditugu limoi erdiaren zukuarekin, oliba-olioarekin eta gatzarekin 15 minutuz. Tomate freskoa garbitu eta zatituko dugu. Ziazerbei irakinaldi txiki bat emango diegu, ur pixka batean, gatzarekin eta koilarakada bat oliba-oliorekin batera. Ziazerbak egosi ondoren, xukatu eta gorde egingo ditugu. Entsalada muntatuko dugu uraza barrengorriekin, ziazerbekin eta tomate zatituarekin nahasiz. Barrengorrien ongarriarekin gozatuko dugu.
Hosto berdeko barazkiak izateak folato, K bitamina, magnesio eta beta-karoteno (A probitamina gisa lan egiten duen pigmentu laranja da, baina barazki hauetan kolore berde ugariagoko klorofilak mozorrotzen duena) edukiagatik nabarmentzen dute errezeta.  Gozatzeko iradokitako limoiak eta tomateak C bitamina dute. C bitaminak landare-burdin ferrikoa ferroso bihurtzen laguntzen dute, zelulek hobeto asimilatzen dutena. Osotasunean, errezeta arina, oso elikagarria, indargarria eta freskagarria da.  

Osagaiak (4 personas)

  1. 250 g askotariko uraza
  2. 200 g barrengorri
  3. 100 g ziazerba
  4. 50 g limoi (limoi erdia)
  5. tomate bat
  6. 60 ml oliba-olio
  7. Gatz pixka bat

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/