Entsalada berdea barrengorri marinatuekin, ziazerbekin eta tomatearekin
- Lehenengo platera
- 2575 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun txikia
- Denbora
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 173 9%
- Azukreak
- 4,3g 5%
- Koipeak
- 15g 22%
- Koipeak saturatuak
- 3g 13%
- Gatza
- 0,4g 7%
Prestaketa
Barrengorriak garbitu eta xerratu ondoren, katilu batean edukiko ditugu limoi erdiaren zukuarekin, oliba-olioarekin eta gatzarekin 15 minutuz. Tomate freskoa garbitu eta zatituko dugu.
Ziazerbei irakinaldi txiki bat emango diegu, ur pixka batean, gatzarekin eta koilarakada bat oliba-oliorekin batera. Ziazerbak egosi ondoren, xukatu eta gorde egingo ditugu.
Entsalada muntatuko dugu uraza barrengorriekin, ziazerbekin eta tomate zatituarekin nahasiz. Barrengorrien ongarriarekin gozatuko dugu.
Hosto berdeko barazkiak izateak folato, K bitamina, magnesio eta beta-karoteno (A probitamina gisa lan egiten duen pigmentu laranja da, baina barazki hauetan kolore berde ugariagoko klorofilak mozorrotzen duena) edukiagatik nabarmentzen dute errezeta. Â Gozatzeko iradokitako limoiak eta tomateak C bitamina dute. C bitaminak landare-burdin ferrikoa ferroso bihurtzen laguntzen dute, zelulek hobeto asimilatzen dutena. Osotasunean, errezeta arina, oso elikagarria, indargarria eta freskagarria da. Â
Osagaiak (4 personas)
- 250 g askotariko uraza
- 200 g barrengorri
- 100 g ziazerba
- 50 g limoi (limoi erdia)
- tomate bat
- 60 ml oliba-olio
- Gatz pixka bat
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
