Entrant d’humus o paté de cigrons

  • Hasierakoa
  • 3414 visitas
Zailtasuna
Zailtasun hasiberrientzat
Denbora
30 minutu baino gutxiago
Entrant d’humus o paté de cigrons

Descargar

kcal
432 22%
Azukreak
2,4g 3%
Koipeak
21g 30%
Koipeak saturatuak
3g 15%
Gatza
0,4g 7%
2/5 izar. 0 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Escorrem els cigrons del suc de cocció o de la conserva i en un got de batedora barregem, juntament amb el gra d'all, la culleradeta de sèsam, el suc de llimona i l'oli d'oliva i ho triturem fins que aconseguim una crema fina i brillant. Hi afegim el punt de sal i ho servim acompanyat d'unes torrades de pa com a entrant.
La barreja de cigrons (llegums) amb llavors de sèsam (cereals) aporta a aquest plat qualitats nutritives interessants: hidrats de carboni complexos, proteïnes de bona qualitat, vitamines, minerals i fibra. Amb la combinació de llegums i cereals, es complementen les proteïnes vegetals d'aquests aliments. L'humus ja porta la barreja i, a més, s'unta al pa, per la qual cosa el resultat és un plat complet en proteïnes. Els llegums contenen una quantitat de ferro moderada que, acompanyada d'aliments rics en vitamina C, com el suc de llimona, en millora l'absorció. L'aportació de greix no és exagerada, encara que depèn de la quantitat d'oli que s'afegeixi. La recepta és rica en fibra, la qual cosa fa d'aquest plat un aliat perfecte per a persones amb restrenyiment. Acompanyat d'una amanida i una fruita cítrica per postres es converteix en un menú vegetarià ideal i molt recomanable per a totes les edats.  

Osagaiak (4 personas)

  1. 250 g de cigrons cuits
  2. 1 gra d'all
  3. 15 g de llavors de sèsam
  4. 60 ml d'oli d'oliva
  5. 50 ml de suc de llimona
  6. 4 torrades
  7. Una mica de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/