Eroski NATUR antxoa marinatuak fruta-zuku eta piperbeltzarekin
- Lehenengo platera
- 3244 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun hasiberrientzat
- Denbora
- 30 minututik ordubetera

Prestaketa
Antxoak garbituko ditugu, pieza bakoitza esku-azpiarekin leunki eutsiz, sabelaldea goraka dutela. Aldi berean, hatz erakuslearekin eta hatz lodiarekin antxoaren burua zanpatu eta kontuz tira egingo diogu, kokotetik askatzean tripak berekin eraman ditzan.
Ur hotzetan garbitu (odola kentzeko) eta bakoitza sukaldeko paper xurgatzailearekin garbituko dugu. Gatz lodiarekin hautseztatu eta hozkailuan utziko ditugu 15 minutuz.
Kristalezko katilu zabal batean hautatutako frutaren zukua eta limoi-zukua, hiru piperbeltz motak eta ozpina nahastuko ditugu, eta nahaste horretan antxoak sartuko ditugu, marinatuan guztiz murgilduta egon daitezen.
Ontzia 12 orduz utziko dugu hozkailuan, paper-orri garden batekin itxi eta gero.
Mahaian aurkezteko, antxoak marinatutik aterako ditugu, gatz finarekin eta perrexil fresko txikituarekin hautseztatu eta oliba.-olio birjina estra botako dizkiegu.
Osagaiak (4 personas)
- 600 g antxoa
- 250 ml laranja-zuku
- 1 limoi
- Piperbeltz beltza
- Piperbeltz zuria
- Kaiena
- 60 ml ozpin
- 100 ml oliba-olio
- Perrexila
- Gatz pixka bat
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
