Foie eta fruitu lehorrez betetako pularda

  • Segundo plato
  • 3423 visitas
Zailtasuna
Zailtasun media
Denbora
De 1:30 a 2 horas
Prezio medio
Prezio medio
Nutrizio-sailkapena
Foie eta fruitu lehorrez betetako pularda

Descargar

kcal
558 28%
Azukreak
7,24g 8%
Koipeak
34,21g 49%
Koipeak saturatuak
10,28g 51%
Gatza
1,69g 28%
/5 izar. 0 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Jarri ogia esnetan beratzen. Zartagin batean, tipulatxo txikituak bigundu. Erantsi xehe moztutako urdaiazpikoa eta sueztitu beste bi minutuz. Erantsi Armagnaca eta itxaron alkohola lurrundu arte. Sua itzali eta haragi xehatua gehitu, hondar-beroarekin pixka bat egin dadin. Jarri dena katilu batean, erantsi xukatutako ogi-mamia eta nahastu. Gehitu foiea, gaztainak, pinaziak, mertxika sikatuak, eta laukitxotan moztutako sagarra. Nahasi ondo eta gatzpipertu. Hedatu pularda, bete eta tinko josi edo lotu, barruan airerik gera ez dadin. Gatzpipertu kanpotik eta laberatu 165ºC-tan 40 minutuz.
Errezeta klasiko honek koipe-eduki nabarmena dauka (batez ere, betegarrian) eta egun berezietarako baino ez da gomendagarria, adibidez, Gabonetarako. Beraz, lagungarri moduan, barazki-oinarriko hornigaia edo hasierako plater bat prestatzea gomendatzen dugu. Barazkiekin, frutarekin edo fruitu lehorrekin betetzen badugu, platera orekatuko dugu, koipe aseak murriztuz eta zuntza gehituz. .

Osagaiak (8 personas)

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/