Hamburgueses d’arròs i llenties

  • Bigarren platera
  • 3379 visitas
Zailtasuna
Zailtasun ertaina
Denbora
30 minututik ordubetera
Hamburgueses d’arròs i llenties

Descargar

kcal
274 14%
Azukreak
3g 3%
Koipeak
4,4g 6%
Koipeak saturatuak
0,8g 4%
Gatza
1g 11%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Saltem les verdures tallades a quadradets en una paella amb oli d'oliva, hi afegim l'arròs, ho cobrim amb aigua i ho deixem coure durant 20 minuts. Hi afegim les llenties (colades de la conserva), ho remenem, hi posem el punt de sal, una mica de salsa de soja i gingebre ratllat. Quan s'hagi temperat, agafem unes boles d'aquesta barreja i les amassem per fer les hamburgueses, les passem per pa ratllat i les daurem lleugerament en una paella amb unes gotes d'oli d'oliva, volta i volta. Ho servim amb una amanida de tomàquet i ceba tendra amanida amb oli d'oliva verge i una mica de sal.
Les llenties presenten una concentració elevada de nutrients i són una gran font de proteïnes i hidrats de carboni, la qual cosa ens aporta molta energia. Són riques en fibra i baixes en greix. En la seva composició destaca la presència de vitamines A, B1, B2, B3, B6, C i E, a més de potassi, fòsfor, calci, ferro, magnesi i sodi. L'arròs, per la seva banda, té un contingut elevat en hidrats de carboni, que són una font excel·lent d'energia per a l'organisme. És font de ferro, potassi, fòsfor, fibra i vitamines B3, B5 i B9. Es prepara en forma d'hamburguesa i s'hi sumen aliments com els pebrots i la ceba, que aporten fibra, vitamines C, A i E i minerals com el calci, el ferro i el magnesi. Una bona opció sense carn, carregada de proteïna de qualitat.  

Osagaiak (4 personas)

  1. 200 g d'arròs
  2. 100 g de llenties ja cuites
  3. 15 g de ceba
  4. 1 gra d'all
  5. 30 g de pebrot verd
  6. 30 g de pebrot vermell
  7. Unes fulles de julivert
  8. 20 ml d'oli d'oliva
  9. 5 ml de salsa de soja
  10. 2 g de gingebre sec en pols
  11. 10 g de pa ratllat
  12. Una mica de sal
  13. 100 g de tomàquet
  14. 1 ceba tendra vermella

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/