Kuia-fonduea

  • Hasierakoa
  • 6385 visitas
Zailtasuna
Zailtasun txikia
Denbora
30 minututik ordubetera
Prezio baxua
Prezio baxua
Nutrizio-sailkapena
Kuia-fonduea

Descargar

kcal
343 17%
Azukreak
7,10g 8%
Koipeak
19,02g 27%
Koipeak saturatuak
3,20g 16%
Gatza
0,86g 14%
/5 izar. 0 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Fonduea egiteko: ireki kuia, haren goialdea moztuz, hustu betegarria eta kendu pipitak. Zatitu kuia, tipula eta patatak. Irakin itzazu 20 minutuz uretan gatzarekin edo jarri itzazu katilu batean, estali filmarekin eta prestatu mikrouhin labean 4 minutuz. Bota barazkiak edalontzi batean, eta, ondoren, irabiatu pikilloaren piperrarekin batera. Gehitu oliba-olio birjina estra, garagardo-legamia, kurkuma eta gatza. Irabiatu krema homogeneo bat lortu arte, eta, behar izanez gero, gehitu ur bero pixka bat. Zerbitzatu nahasketa hustutako kuiaren barruan. Laguntzeko: moztu piperrak makilatan, pasatu oilasko-zerrenda gatzpipertuak plantxatik, garbitu eta hostogabetu endibiak eta zerbitzatu dena kuiaren inguruan.
Errezeta osasungarria eta nahiko osoa da. Karbohidratoak, gantz kardiobaskularrak eta proteina dauzka. Horrez gain, elikagai taldeak oso orekatuta daude, eta, haien artean, barazki-ekarpena da nagusi, kuia eta A bitamina (karotenoak) nabarmentzen direla. Nutrizio-propietateak. Abakandoak gantz kantitate txikia du (% 2), kalitate handiko proteina kantitate handia du (% 18) eta B3, B12, fosforo-, iodo-, selenio- eta zink-iturria da. Itsaskiek kolesterol eta purina (azido uriko) kantitate handia dutela pentsatu ohi den arren, ez da hainbesterako. Elikagaietatik xurgatzen dugun kolesterol kantitatea oso txikia da, beraz, ez du odol-mailetan eraginik. Itsaski gehienek, abakandoa barne, batez besteko purina kantitate ertaina dute, eta, askotan jaten ez dugunez, ez litzateke arazo bat izango.

Osagaiak (4 personas)

  1. 1 kg calabaza
  2. 150 g patata
  3. Ale cebolla
  4. 1 ale pimiento del piquillo
  5. 75 ml oliba-olio
  6. 125 ml ur
  7. 35 g levadura de cerveza
  8. 5 g cúrcuma
  9. 2 g sal

Acompañamiento

  1. 160 g pimientos tricolor
  2. 325 g tiras de pollo
  3. 50 g endivia

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/