Legatza labean piperrekin

  • 13114 visitas
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
30 minututik ordubetera
Prezio
Prezio
Legatza labean piperrekin

Descargar

kcal
264 13%
Azukreak
4,57g 5%
Koipeak
14,17g 20%
Koipeak saturatuak
2,24g 11%
Gatza
0,57g 10%
/5 izar. 0 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Plater erraza, betikoa, oso gozoa eta osasungarria. Aurreberotu labea 190 ºC-tan. Garbitu piperrak, kendu haziak eta moztu zati handitan. Moztu baratxuri-burua erditik eta jarri dena laberako egokia den erretilu batean. Maneatu olioarekin, gatzarekin eta piperbeltzarekin eta laberatu 25 minutuz. Denbora hori igarota, labearen tenperatura 170 ºC-ra jaitsi eta legatza garbitu, behar izanez gero. Jarri piper ohearen gainean, gehitu oliba olioa ere, gatzpipertu eta laberatu dena beste 10 minutuz. Zerbitzatu perrexil freskozko hostoekin apainduta.

Legatza arrain zuria da, koipe gutxikoa, eta omega-3 altuenetakoa ez bada ere, kantitate ona du, ez da oso kalorikoa, proteina ugari ditu, digeritzeko erraza da eta zapore leuna du, eta horrek ezin hobea egiten du txikien dietan sartzen hasteko.

Osagaiak (4 personas)

  1. 4 unidades lomo de merluza
  2. 1 pimiento verde
  3. 1 pimiento rojo
  4. 1 cabeza de ajo
  5. 40 ml oliba-olio
  6. 1 pizca sal
  7. 1 pizca pimienta
  8. 1 pizca perejil

Completa tu menú

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/