Mangozko eta gazta irabiatuzko postrea
- Postrea
- 7304 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun ertaina
- Denbora
- 2 ordu baino gehiago
- Prezio baxua
- Prezio baxua
- Nutrizio-sailkapena

Prestaketa
Errezeta hau prestatzeko urrats hauek jarraitu behar dira:
1.- Gelatina-hostoak ur hotzetan hidratatzen jarri.
2.- Esnea berotu ondoren, sutatik kendu, xukatu gelatina-hostoak eta esne beroari gehitu, ondo nahastuz desegin daitezen. Ondo irabiatutako krema gazta gehitu eta moldean jarri, eta handik hozkailura sartu, mamitu arte.
Mangozko gelatina egiteko
1.- Lima zukuarekin mangoa birrindu eta kazo batean berotu.
2.- Gelatina ur koilarakada batekin hidratatu eta aurreko nahastearekin nahastu, pixka bat irakiten utzi eta giro-tenperaturan epeltzen utzi, barratxoak estali aurretik.
3.- Mango-ziriekin apaindu.
Proposamen osasungarria eta dibertigarria, moldeekin jolasteko aukera ematen duena, askotariko aurkezpenak lortzeko. Nutrizio-propietateak. Mangoak eragin antioxidatzailea duten hainbat substantzia ditu, adibidez, E bitamina, C bitamina eta betakarotenoak (A probitamina). Gaztaren gantz-azido aseen kantitatea dela eta, errezetaren nutrizio-kalitatea tartekoa da; izan ere, esne-koipea arrisku kardiobaskularreko faktorea ez bada ere, kasu honetan ekarpena handia da, eta, hala ere, gazta horien kontsumoa apaldu egin behar da. Egokia da. Dieta laktobegetarianoentzat.
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
