Otarrainxka, mango eta ahuakatezko tartarra ziapezko ongailuarekin
- 4010 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 190 9%
- Azukreak
- 9,40g 10%
- Koipeak
- 11,80g 17%
- Koipeak saturatuak
- 1,56g 8%
- Gatza
- 0,76g 13%
Prestaketa
Prestatu ongarria tipulatxo txikituak, soja saltsa, Perrins saltsa, ozpina eta ziapea ondo nahastuz.
Zuritu, burugabetu eta kendu otarrainxka guztien hesteak, sei otarrainxkena izan ezik, horiek apaintzeko gordeko baitira.
Txikitu otarrainxken haragia laukitxo txikietan eta nahastu ongarriarekin. Gorde.
Zuritu eta txikitu ahuakatea eta mangoa laukitxo txikietan.
Nahastu otarrainxka marinatua, ahuakatea eta mangoa.
Jarri plateratzeko uztaia eta bete otarrainxka marinatuaren, ahuakatearen eta mangoaren nahasketarekin.
Salteatu gordetako otarrainxkak zartagin batean, oliba-olio birjina estra hari batekin.
Uztaia kendu eta tartar bakoitza ongarri koilarakada batekin busti.
Tartarra haragia edo arraina gordinarekin egindako prestaketa da, beste osagarri batzuekin batera edo ez. Horren arabera, plater hau oso zaporetsua, freskoa, osasungarria eta benetan ikusgarria izan daiteke. Nutrizio-alderdiak. Tartar honek otarrainxken kalitate handiko proteinak, ahuakatearen eta oliba-olio birjinaren gantz kardiobaskulagarria (azido oleikoa), eta fruten eta tipulatxoen zuntz pixka bat ematen ditu. Bitaminen eta mineralen artean, ahuakateak eta otarrainxkek duten ekarpena nabarmendu behar da, tartarraren osagai nagusiak baitira: E, C eta D bitaminak, B12 bitamina, kaltzioa, burdina, magnesioa, fosforoa, iodoa eta selenioa, hurrenez hurren. Bazenekien...? E eta D bitaminak liposolubleak dira, horregatik elikagaien zati koipetsuen artean aurkitzen ditugu. B12 bitamina animalia-jatorriko elikagaietan baino ez dago modu naturalean; ez badira kontsumitzen, osagarri edo elikagai aberastuen bidez hartu behar dugu.
Osatu menua
Errezeta online: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
