Pavlova mertxikarekin

  • Postrea
  • 4995 visitas
Zailtasuna
Zailtasun ertaina
Denbora
30 minutu baino gutxiago
Pavlova mertxikarekin

Descargar

5/5 izar. 0 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Labea 150 ºC-tan berotzen jarri. Arrautza-zuringoak irabiagailuaren katiluan sartu eta piko gogorrak sortu arte irabiatu. Gehitu pixkanaka-pixkanaka azukrea, eta jarraitu irabiatzen merengea gogorra eta distiratsu egon arte. Jarraian, ozpina gehitu eta irabiatu beste 4 minutuz. Laberako erretiluan, ipini landare-papera, 20 cm-ko zirkulua marraztu eta merengea marraztutako zirkuluaren erdian irauli. Espatula batekin, zabaldu erditik ertzetara disko altu bat sortu arte. Labeko tenperatura 120 ºC-ra jaitsi eta 1 ordu eta erre 30 minutuz edo lehor eta ukitzean kurruskari egon arte. Denbora igarota, labea itzali eta utzi Pavlova bertan guztiz hozten. Esne-gain likidoa irabiatu, piko leunak sortu arte. Mertxikak ataletan moztu. Gorde. Pavlova aurkeztuko dugun euskarrian ipini, eta esne-gain harrotuarekin eta mertxika atalekin estali. Azukre-hautsarekin hautseztatu.

Osagaiak (10 personas)

  1. 6 arrautza-zuringo
  2. 350 g azukre
  3. 1+1/2 koilaratxo ozpin zuri
  4. Esne-gain harrotua egiteko:
  5. 250 ml harrotzeko esne-gain likido
  6. 450 g Eroski SELEQTIA Kalandako mertxika almibarretan
  7. azukre-hautsa dekoratzeko

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/