Presa iberikoa saltsan neguko barazki erreekin

  • Lehenengo platera
  • 4607 visitas
Zailtasuna
Zailtasun txikia
Denbora
1 eta 2 ordu bitartean
Presa iberikoa saltsan neguko barazki erreekin

Descargar

4/5 izar. 0 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Labea 180 ºC-tan berotzen jarri. Bruselazen kanpoko azalak eta zurtoinaren muturra kendu. Laberatzeko erretiluaren erdialdean ipini. Kuia xerratan moztu, haziak kendu eta laberatzeko erretiluaren beste erdialdean ipini.  Intxaurrak gehitu. Barazki guztiak oliba-olioarekin, ozpin baltsamikoarekin eta eztiarekin busti. Gatz-piperreztatu eta erromero apur bat gehitu.  40 minutuz edo barazkiak samur egon arte labean erre. Xerrak giro-tenperaturan mantendu kozinatu baino lehen. Plantxa sutan ipini eta gehienezko tenperaturara berotu. Ondoren, oliba-olio ttantta batzuk gehitu eta okela haren gainean ipini, 3 minutuz alde bakoitzetik markatu, eta azken bueltan gatza gehitu. Barazkiekin batera berehala zerbitzatu.  

Osagaiak (4 personas)

  1. 500 g Eroski SELEQTIA presa iberiko
  2. 750 g bruselaza
  3. 750 g kuia
  4. 100 g intxaur
  5. 4 koilarakada Eroski SELEQTIA oliba-olio
  6. 4 koilarakada ezti
  7. 2 koilaratxo ozpin baltsamiko
  8. piperbeltz beltza birrindua
  9. erromeroa
  10. gatza

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/