Presa iberikoa saltsan neguko barazki erreekin
- Lehenengo platera
- 4612 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun txikia
- Denbora
- 1 eta 2 ordu bitartean

Prestaketa
Labea 180 ºC-tan berotzen jarri.
Bruselazen kanpoko azalak eta zurtoinaren muturra kendu. Laberatzeko erretiluaren erdialdean ipini. Kuia xerratan moztu, haziak kendu eta laberatzeko erretiluaren beste erdialdean ipini. Intxaurrak gehitu.
Barazki guztiak oliba-olioarekin, ozpin baltsamikoarekin eta eztiarekin busti. Gatz-piperreztatu eta erromero apur bat gehitu. 40 minutuz edo barazkiak samur egon arte labean erre.
Xerrak giro-tenperaturan mantendu kozinatu baino lehen.
Plantxa sutan ipini eta gehienezko tenperaturara berotu. Ondoren, oliba-olio ttantta batzuk gehitu eta okela haren gainean ipini, 3 minutuz alde bakoitzetik markatu, eta azken bueltan gatza gehitu.
Barazkiekin batera berehala zerbitzatu.
Osagaiak (4 personas)
- 500 g Eroski SELEQTIA presa iberiko
- 750 g bruselaza
- 750 g kuia
- 100 g intxaur
- 4 koilarakada Eroski SELEQTIA oliba-olio
- 4 koilarakada ezti
- 2 koilaratxo ozpin baltsamiko
- piperbeltz beltza birrindua
- erromeroa
- gatza
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
