Tempura de verdures amb mel
- Lehenengo platera
- 0 View visita
- Zailtasuna
- Zailtasun handia
- Denbora
- 30 minututik ordubetera

- kcal
- 292 15%
- Azukreak
- 18 20%
- Koipeak
- 1,2 2%
- Koipeak saturatuak
- 0,2 1%
- Gatza
- 1 11%
Prestaketa
Tallem la pastanaga a tires amb l'ajuda d'un pelador i les coem breument en aigua bullent amb sal fins que estiguin al dente (cuites però lleugerament crues en l'interior), les escorrem en un colador passant-les per l'aixeta d'aigua freda i les reservem. Coem per separat la resta de verdures, cadascuna a la seva cassola, amb aigua bullent amb sal fins que estiguin al dente. Les escorrem en un colador passant-les per l'aixeta d'aigua freda i les reservem.
Col·loquem la farina en un recipient ample amb l'aigua molt freda i formem una crema homogènia. Batem la clara d'ou amb una batedora elèctrica. Barregem amb cura la clara i l'engrut d'aigua amb farina i hi afegim el punt de sal. En la barreja resultant introduïm les pastanagues, el bròquil, el carbassó i les mongetes verdes. Fem petites piles i fregim de mica en mica les verdures en un pot amb oli d'oliva calent. Necessitem que el pot tingui profunditat per poder fregir, com si es tractés d'una fregidora però en petit.
Un cop fregides aquestes piles de verdures, les traiem a una safata amb paper de cuina, perquè elimini l'excés d'oli del fregit. Les servim punxades en petites broquetes, acompanyades d'una salsa agredolça de mel. Per elaborar aquesta salsa barregem en un bol la mostassa antiga, mel, quètxup, 8 grams de salsa de soja i sal fumada, remenem i formem un amaniment untós, ideal per picar o per a 'dips'.
A base de pastanaga, bròquil, carbassó i mongeta tendra, aquesta recepta suposa una dosi important de vitamines i minerals. És font de calci, fibra, potassi, iode, zinc, magnesi, fòsfor i vitamines A, C, E, B7, B9, B3 i K. Són vegetals baixos en sodi, amb poques calories i gairebé sense greix. Es prepara amb salsa agredolça de mel, un aliment molt ric en carbohidrats i font excel·lent de nutrients com ara potassi, iode, zinc, magnesi, fòsfor i vitamines B9, C i K. No obstant això, el mètode de cocció és la fritel·la i s'hi afegeixen salses com el quètxup, la mostassa i la salsa de soja. És una recepta una mica greixosa i una mica calòrica, per la qual cosa cal consumir-la amb moderació.
Osagaiak (4 personas)
- 200 g de pastanaga
- 200 g de bròquil
- 100 g de carbassó
- 200 g de mongetes tendres
- Per a la tempura:
- 200 g de farina
- 200 g d'aigua molt freda
- 1 clara d'ou
- Unes fulles de julivert
- 2 g de sal
- Per a la salsa agredolça de mel:
- 50 g de mel multiflors
- 10 g de mostassa de qualitat
- 40 g de quètxup
- 5 g de salsa de soja
- 2 g de sal fumada
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
