Tempura de verdures amb mel

  • Lehenengo platera
  • 0 View visita
Zailtasuna
Zailtasun handia
Denbora
30 minututik ordubetera
Tempura de verdures amb mel

Descargar

kcal
292 15%
Azukreak
18 20%
Koipeak
1,2 2%
Koipeak saturatuak
0,2 1%
Gatza
1 11%
/5 izar. 0 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Tallem la pastanaga a tires amb l'ajuda d'un pelador i les coem breument en aigua bullent amb sal fins que estiguin al dente (cuites però lleugerament crues en l'interior), les escorrem en un colador passant-les per l'aixeta d'aigua freda i les reservem. Coem per separat la resta de verdures, cadascuna a la seva cassola, amb aigua bullent amb sal fins que estiguin al dente. Les escorrem en un colador passant-les per l'aixeta d'aigua freda i les reservem. Col·loquem la farina en un recipient ample amb l'aigua molt freda i formem una crema homogènia. Batem la clara d'ou amb una batedora elèctrica. Barregem amb cura la clara i l'engrut d'aigua amb farina i hi afegim el punt de sal. En la barreja resultant introduïm les pastanagues, el bròquil, el carbassó i les mongetes verdes. Fem petites piles i fregim de mica en mica les verdures en un pot amb oli d'oliva calent. Necessitem que el pot tingui profunditat per poder fregir, com si es tractés d'una fregidora però en petit. Un cop fregides aquestes piles de verdures, les traiem a una safata amb paper de cuina, perquè elimini l'excés d'oli del fregit. Les servim punxades en petites broquetes, acompanyades d'una salsa agredolça de mel. Per elaborar aquesta salsa barregem en un bol la mostassa antiga, mel, quètxup, 8 grams de salsa de soja i sal fumada, remenem i formem un amaniment untós, ideal per picar o per a 'dips'.
A base de pastanaga, bròquil, carbassó i mongeta tendra, aquesta recepta suposa una dosi important de vitamines i minerals. És font de calci, fibra, potassi, iode, zinc, magnesi, fòsfor i vitamines A, C, E, B7, B9, B3 i K. Són vegetals baixos en sodi, amb poques calories i gairebé sense greix. Es prepara amb salsa agredolça de mel, un aliment molt ric en carbohidrats i font excel·lent de nutrients com ara potassi, iode, zinc, magnesi, fòsfor i vitamines B9, C i K. No obstant això, el mètode de cocció és la fritel·la i s'hi afegeixen salses com el quètxup, la mostassa i la salsa de soja. És una recepta una mica greixosa i una mica calòrica, per la qual cosa cal consumir-la amb moderació.

Osagaiak (4 personas)

  1. 200 g de pastanaga
  2. 200 g de bròquil
  3. 100 g de carbassó
  4. 200 g de mongetes tendres
  5. Per a la tempura:
  6. 200 g de farina
  7. 200 g d'aigua molt freda
  8. 1 clara d'ou
  9. Unes fulles de julivert
  10. 2 g de sal
  11. Per a la salsa agredolça de mel:
  12. 50 g de mel multiflors
  13. 10 g de mostassa de qualitat
  14. 40 g de quètxup
  15. 5 g de salsa de soja
  16. 2 g de sal fumada

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/