Zapo-masailak zitrikoen muselinarekin eta aza gorriarekin

  • Segundo plato
  • 4548 visitas
Zailtasuna
Zailtasun media
Denbora
De 30 minutos a 1 hora
Prezio alto
Prezio alto
Nutrizio-sailkapena
Zapo-masailak zitrikoen muselinarekin eta aza gorriarekin

Descargar

kcal
809 40%
Azukreak
40,08g 45%
Koipeak
61,11g 87%
Koipeak saturatuak
27,49g 137%
Gatza
1,06g 18%
5/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Garbitu masailak. Horretarako, kendu masailetako geruzatxoa. Sartu uretan eta izotzetan 2 orduz. Masailak glasatzeko, platereratzean, jarri zartagin batean gurinaren erdiarekin eta olioarekin. Markatu masailak bi aldeetatik, eta, ondoren, gehitu gainerako gurina erromero-adarrarekin, ezkaiarekin, eta baratxuriarekin. Ondoren, desglasatu masailak. Gorde. Zitrikoen muselina egiteko, nahastu osagai guztiak neurtzeko edalontzi batean, eta homogeneizatu irabiagailu batekin. Sartu sifoi batean eta kargatu. Platereratzean, prestatu Maria bainua 65 ºC-an eta sartu sifoia. Gorde. Laguntzeko, ebaki aza gorria juliana finean. Gorde. Zartagin batean, gehitu olio pixka bat eta salteatu aza gorria. Gehitu apur bat xehatutako mahaspasak. Gatza zuzendu. Zerbitzatzeko, plater batean, ipini markatutako zapo-masailak. Estali zitrikoen muselina apur batekin. Gehitu aza gorria hornigai gisa. Amaitzeko, gehitu gatz-lore apur bat.
Zaporez eta kontrastez betetako errezeta, aldian behin gozatzeko: gantz ugarikoa denez, ez da komeni maiz kontsumitzea. Nutrizio-propietateak. Gantz ugariko prestaketa da, batez ere, gantz ase ugarikoa. Hori dela eta, oso energetikoa da. Platera osatzeko, garrantzitsua da barazki-hornigaia gehitzea. Zapoa arrain zuria da, gantz eta kaloria gutxikoa, eta proteina oso ugarikoa.

Osagaiak (4 personas)

Completa tu menú

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/