Kuiatxo eta alberjinia erreen krema
- Entrante
- 3557 visitas
- Dificultad
- Dificultad para principiantes
- Tiempo
- De 30 minutos a 1 hora
- Precio bajo
- Precio bajo
- Nutri-score
- kcal
- 209 10%
- Azúcares
- 8,91 10%
- Grasas
- 6,47 9%
- Grasas saturadas
- 0,96 5%
- Sal
- 1,64 27%
Modo de preparación
1- Aurrez, berotu labea 200ºC-tan goitik eta behetik.
2- Zatitu kuiatxoa, alberjinia, patata eta tipula xerra loditan.
3- Birrindu baratxuri-atalak azal eta guzti
4- Jarri barazki guztiak labeko erretilu batean, ongi zabalduta, eta maneatu koilarakada oliba-oliorekin, gatzarekin, piperbeltz eho berriarekin eta ezkai freskoko hostoekin
5- Egin labean 30-40 minutuz, barazki guztiak samurrak egon arte.
6- Jarri eltze batean barazki erreak eta salda edo ura, eta birrindu dena, barazki zati txikiak utzirik.
7- Utzi irakiten 5 minutuz su ertainean.
8- Zerbitzatu ogi txigortuko kubotxoekin eta hazi batzuekin
Aholkuak:
- Krema erraza da, eta oso atsegina, labean egindako barazkiek eta ezkaia erabiltzeak ematen dioten puntuari esker.
- Kremari eman nahi zaion testuraren arabera, ur edo barazki-salda gehiago edo gutxiago gehitu beharko zaio.
- Hozkailuan egun pare batez iraungo du, baina banako errazioetan izoztu daiteke, nahi denean krema suspergarri hau prest edukitzeko.
Krema honek bestelako zapore-ukitua du, labean egindako barazkiek eta espezia eta belar aromatikoek ematen dioten puntuari esker. Oso plater egokia da udazkeneko hotzetarako, eta sasoi honetako 2 barazkiz gozatzeko aukera ematen digu. Egokia da. Beganoentzat Trikimailuak / Bazenekien…. - Eman nahi zaion lodieraren arabera, ur edo barazki-salda gehiago edo gutxiago gehitu daiteke. - Baliteke, espeziek eta barazki-saldak emandako zaporeari esker, gatz gehiago bota beharrik ez izatea. Gatz kantitatea murriztu nahi bada, salda loditua edo gatz gutxiko salda erabil daiteke, edo, zuzenean, krema urarekin egin. - Egia da barazkiak labean eginik zapore bereziagoa ematen zaiola, baina, denbora eta energia aurreztu nahi baduzu, eltze azkarrean egin ditzakezu barazkiak. - Hozkailuan egun pare batez iraungo du, baina banako errazioetan izoztu daiteke, nahi denean prest edukitzeko. Ohar dietetikoa Oso plater egokia da udazkeneko hotzetarako, eta sasoi honetako 2 barazkiz gozatzeko aukera ematen digu. Baliteke, espeziek eta barazki-saldak ematen dioten zaporeari esker, gatz gehiago bota beharrik ez izatea. Gatz kantitatea murriztu nahi bada, salda loditua edo gatz gutxiko salda erabil daiteke, edo, zuzenean, krema urarekin egin. Hozkailuan egun pare batez iraungo du, baina banako errazioetan izoztu daiteke, nahi denean prest edukitzeko. Egokia da. Beganoentzat
Ingredientes (4 personas)
- -1 kuiatxon
- -1 alberjinian
- -1 tipula gorrin
- -3 baratxuri-ataln
- -1 patata txiki zuritun
- -2 koilarakada oliba-olion
- -Gatza eta piperbeltz eho berrian
- -Ezkai-hosto freskoaknn
- -Barazki-salda edo ura, 500 eta 1000 ml artean (nahierara)*n
- -Baratxuriarekin txigortutako ogi-kubotxoakn
- -Askotariko haziak
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/