Cabaza ao forno con recheo
- Primer plato
- 1522 visitas
- Dificultad
- Dificultad media
- Tiempo
- De 30 minutos a 1 hora
- kcal
- 127 6%
- Azúcares
- 2,5g 3%
- Grasas
- 10g 14%
- Grasas saturadas
- 3g 16%
- Sal
- 0,5g 9%
Modo de preparación
Lavamos moi ben as cabazas, cortámolas en sentido lonxitudinal, sacámoslles as sementes e baleiramos a parte que ten polpa. Nunha tixola refogamos a cebola canda o allo cortado en brounoisse (cadriños moi pequenos) e cando o rustrido estea case feito, poñemos na tixola os anacos que sacamos da cabaza e os cogomelos limpos e cortados, canda un chisco de xenxibre relado. Salteamos e, unha vez que estean as verduras cociñadas, poñemos a punto de sal e enchemos con esta mestura a cabaza oca.
Esparexémoslle un pouco de mozzarella por riba e gratinamos durante 15 minutos a forno medio e con gratinador. Colocamos a bandexa na parte máis baixa do forno para que se cociñe tamén a casca da cabaza. Presentamos na mesa, para catro persoas, e servimos desde a mesma cabaza como se fose unha sopeira.
A cabaza é un alimento idóneo para a época outonal, pois pertence a esta temporada. Entre os seus nutrientes destacan o calcio, a fibra, o potasio, o iodo, o magnesio, o sodio e o fósforo. É rica en vitaminas A, B9, C, E e K. Tamén contén purinas, algo que deben ter en conta as persoas con altos niveis de ácido úrico. Prepárase con cogomelos e mozzarela, o que supón un aumento de proteínas de elevado valor biolóxico, graxa saturada, calcio, fibra, potasio, iodo, magnesio e vitaminas A, D, B3, B7, B9, C e K. Esta receita ten poucas calorías pero si unha cantidade de graxas algo destacada.
Ingredientes (4 personas)
- 400 g de cabaza enteira
- 100 g de cogomelos
- 50 g de cebola
- 1 diente de allo
- 100 g de queixo mozzarella
- 30 ml de aceite de oliva
- Un chisco de sal
- Un chisco de xenxibre
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/