Croquetas de marisco
- Segundo prato
- 261 visitas
- Dificultad
- Dificultad media
- Tiempo
- De 1 a 2 horas
- kcal
- 251 13%
- Azúcares
- 7g 8%
- Grasas
- 3,4g 5%
- Grasas saturadas
- 1,3g 6%
- Sal
- 1g 11%
Modo de preparación
Picamos a cebola e mais o allo á brounoisse e rustrímolas en aceite moi quente. Engadímoslle a fariña e cando estea ben mesturada vertémoslle o leite, que previamente quecemos ata chegar ao punto de fervor e logo sazonamos coa reladura de noz moscada.
As colas de lagostino pelámolas e picámolas en cru, e despois reservámolas.
Mantense a lume medio forte e sen deixar de remexer incorporámoslles as colas de lagostino ben picadas, o pirixel, o sal e a pementa.
Séguese remexendo sen baixar o lume ata obter unha pasta cremosa e homoxénea.
Chegado ese punto, esténdese a pasta sobre unha placa para arrefriar a temperatura ambiente.
De que estea fría córtase en porcións para croquetas, dándolle a forma e o tamaño que se desexe, segundo o gusto.
Batemos os ovos e pasamos as croquetas, primeiro pola fariña, despois polo ovo e finalmente polo pan relado, e a seguir frixímolas nunha tixola con abundante aceite moi quente.
Sácanse as croquetas para unha bandexa ou un prato con papel de cociña para eliminar a graxa de frixir, e despois pásanse á bandexa ou ao prato de servizo acompañando cunha salsa de tomate quente.
As croquetas son un dos entrantes e aperitivos máis populares da nosa gastronomía. Pódense elaborar con practicamente calquera tipo de alimento, se ben neste caso o ingrediente principal é o marisco, concretamente o lagostino. Estas croquetas van achegar pequenas cantidades de proteínas como consecuencia da presenza deste crustáceo, se ben os ingredientes empregados para a elaboración do bechamel van achegar hidratos de carbono procedentes da fariña e proteínas e minerais como o calcio, presentes no leite. O xeito de elaborar as croquetas, frixir, fai que o seu contido graxo e calórico aumente. Para intentar que este aumento sexa o máis baixo posible convén introducir as croquetas no aceite unha vez que este xa estea quente e depositalas cando estean feitas nun papel de cociña absorbente, para que o aceite sobrante quede nel.
Ingredientes (4 personas)
- 100 g de fariña
- 500 ml de leite semidesnatado
- 200 g de lagostinos
- 100 g de cebola
- 2 dentes de allo
- Pementa branca
- Noz moscada
- Un chisco de sal
- 100 ml de aceite de oliva
- 100 g de pan relado
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/