Izokin glasatua, ahuakate-entsalada eta arrozarekin
- Segundo plato
- 1350 visitas
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- De 30 minutos a 1 hora
- Nutri-score
- kcal
- 595 30%
- Azúcares
- 12,2g 14%
- Grasas
- 35,8g 51%
- Grasas saturadas
- 5,7g 29%
- Sal
- 1,34g 22%
Modo de preparación
Izokina nola prestatu
Labea aurretik berotu, 200 ºC-an.
Gehitu lapiko batean soja-saltsa, baratxuria eta astigar-jarabea, eta kozinatu, erdira murriztu arte.
Ziztatu izokina olioarekin, gatzaz eta piperraz ondu, laberatzeko erretilu batean jarri, eta estali soja-glasatuaren erdiarekin.
Laberatu 5 minutuz, ireki labea eta estali izokina gainerako glasaturekin. Utzi labean beste 5 minutuz edo nahierara egon arte.
Arroza nola prestatu
Prestatu arroza, fabrikatzailearen jarraibideei erreparatuz.
Gehitu olioa zartagin batean eta sueztitu baratxuria. Gorritzen hasten denean, kendu zartaginetik. Ondoren, gehitu arroza eta sueztitu minutu batzuez. Gorde.
Entsalada nola prestatu
Moztu pepinoa, tipula, kiwia eta ahuakatea kubotan. Katilu batean, nahastu limoi-zukuarekin eta olioarekin batera. Gehitu sesamo-haziak eta nahastu leuntasunez.
Platerean aurkeztu
Jarri arroza oinarri gisa, gehitu izokina gainean eta entsaladarekin estali.
Hautseztatu martorri pixka batekin edo gustuko duzun beste belar usaintsu batekin.
Gantz kardiosasungarrien ekarpena da errezeta honen ezaugarririk bereizgarriena. Nutrizio-propietateak: Izokina da arrain urdin nagusiena, omega 3 gantz gehien duena, eta ahuakateak, fruta bat izanik, gantz kopuru handiagoa du. Hori bai, azido oleiko moduan gehienbat, oliba-olioak duen berbera.
Ingredientes (4 personas)
- - 4 izokin-xerra
- - 30 ml soja-saltsa
- - 30 ml astigar-jarabea
- - 1 baratxuri-ale
- - 2 koilarakada oliba-olio birjina
- - gatza eta piperbeltza
- Ahuakate-entsalada egiteko:
- - 1 luzoker txiki edo ertain
- - ½ tipula
- - 1 ahuakate
- - 1 koilarakada olio
- - 1 koilarakada limoi-zuku
- - 2 koilaratxo sesamo-hazi
- - 1 kiwi
- - Martorri apur bat
- Arroza egiteko:
- - 120 g osoko arroz
- - 1 baratxuri-ale
- - 2 koilarakada oliba-olio birjina
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/