Arroz-esnea masusta gorriekin

  • Postrea
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
30 minututik ordubetera
Arroz-esnea masusta gorriekin

Descargar

kcal
151 8%
Azúcares
14g 15%
Grasas
4,6g 7%
Grasas saturadas
3g 12%
Sal
0,1g 1%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Kazola batean, esnea, limoi-azala, kanela-makila eta arroza nahastuko ditugu. Guztia irabiatuko dugu zurezko espatula batekin eta su eztitan egosiko dugu 45 minutuz. Erdi egosirik dagoenean, koilarakada bat azukre botako diogu, ondo irabiatuko dugu disolba dadin, eta utziko dugu osorik egosi arte, nahasketa krematsua geratu arte. Bol indibidualetan zerbitzatuko dugu, kanelaz hautseztatuta, eta masusta gorriak gainean direla.
Arroz-esnea oso postre ezaguna da eta egiten erraza, eta gehienetan azukre gehigarri dezente izan ohi du. Kasu honetan, ia azukrerik batere ez duenez gero, kanelaren zaporea eta usaina jartzen zaio, eta masusta gorriek ematen duten zaporea. Esneak postreari ematen dizkio kalitate oneko proteinak eta mineralak, hala nola, kaltzioa, eta nola esne osoa erabiltzen den, D bitamina ere sartzen dugu (beharrezkoa kaltzioa behar bezala aprobetxatzeko) eta A bitamina, zeina soilik elikagaien koipean dagoen. Karbono hidrato konplexuen sorburu ona da arroza. Masusta gorriek, zaporeaz gain -oso originala arroz-esne baterako- zuntz eta C bitamina pixka bat ekarriko digute. Postre on bat da, edo gosari on bat, bikaina txikienentzat, gustuko izaten baitute, eta kasu horretan koilaratxo bat azukre besterik ez du izaten, gainerakoa esneak (laktosa) eta masusta gorriek (fruktosa) berez daukatena da, eta ez du eragiten azukre gehigarrien edo libreen kalterik.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 600 ml esne osoa
  2. 60 g arroz
  3. 200 g masusta gorri
  4. 10 g de azúcar
  5. Limoi erdi baten azala
  6. Kanela zotz bat
  7. Kanela xehea

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/