Kantauri itsasoak, zeru urdinak eta arrantza-itsasontziak osatzen dute Iparraldeko Hegaluzearen historia kontatzera laguntzen diguten ingurugiroa, esfortzu eta tradizio historia, alegia.
Zure gustura prestatzen dugu eta itxaron behar gabe!
Eska ezazu osorik, xerratan... Gure arrandegietan zure errezetetarako onena gomendatzen dizugu.
1- Kokote
Samurra eta zapore leuna duena.
2- Solomoak
Arantzarik eta koipe gabeko haragia
3- Xerrak
Zaporetsuak eta prestatzeko errazak: plantxan, kipularekin, tomatearekin...
4- Buztana
Koipe gutxien duen hegaluzearen partea. Ez du hezurrik, ezin hobea umeentzat!
5- Mendrezka
Hegaluzearen parte bigunena eta gehien gustatzen dena.
Milaka modu hegaluzea prestatzeko uda honetan!
Hegaluzeak, uda sukaldeko plater izarrak, imajina dezakezun prestatzeko ia era guztiak onartzen ditu. Zein hasierako edo plater nagusi bezala, arrakasta ziurtatuta dago.