Antxoak eskabetxean
- Hasierakoa
- 0 View visita
- Zailtasuna
- Zailtasun hasiberrientzat
- Denbora
- 30 minututik ordubetera
- Prezio baxua
- Prezio baxua
- Nutrizio-sailkapena

- kcal
- 516 26%
- Azukreak
- 4,88g 5%
- Koipeak
- 41,6g 60%
- Koipeak saturatuak
- 6,90g 34%
- Gatza
- 0,67g 11%
Prestaketa
Garbitu antxoak, pasatu irinetan eta frijitu oliba-olio ugaritan. Gorde.
Eskabetxea prestatzeko.
Zuritu eta txikitu barazkiak, tipulak eta mihilua tiratan, azenarioak xerratan eta baratxuri-aleak erditik.
Estali zartaginaren hondoa hiru koilarakada oliba-oliorekin eta utzi barazkiak sueztitzen kolorea hartzen hasi arte. Jarraian, gehitu ozpina, gainerako oliba-olioa, ardoa eta espeziak, eta utzi irakiten 7 minutuz, gutxi gora behera.
Jarri antxoak poto batean eta estali eskabetxearekin. Utzi hozten eta zerbitzatu.
Eskabetxatzea elikagaiak kontserbatzeko sortu zen, baina, gaur egun, sukaldaritzako teknika gisa ere erabiltzen dugu. Nutrizio-propietateak. Koipe kopuru garrantzitsua du errezeta honek, baina, oro har, oliba-oliotik eta antxoetatik eratorritako asegabeko koipe kardio-osasungarriak dira horiek. Trikimailuak. Errezeta are osasungarriagoa izan dadin, frijitu beharrean, antxoak labean erre ditzakegu. Eskabetxe leunagoa nahi badugu, ozpin kopurua murriztu dezakegu, gure nahierara.
Osagaiak (4 personas)
- Sardinak frijitzeko:nn
- -t70 ml oliba-olio n
- -t30 g irin n
- Â
- Eskabetxea prestatzeko:n
- -t700 g antxoan
- -t2 azenario n
- -t1 tipula ertainn
- -t1 mihilu-erraboiln
- -t4 baratxuri-alen
- -t80 ml oliba-olio (30, olio erretik + antxoek hartutako eskabetxearen olioa)n
- -t100 ml sagar-ozpin n
- -t100 ml ardo zuri lehor n
- -tPiperbeltzan
- -tIltzea n
- -t2 erramu-hosto n
- -tEzkaia n
- -tErromeroa n
- -tGatza
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
