Arabako babarrun zuriaren humusa, pipita eta hur krokantearekin

  • Hasierakoa
  • 3222 visitas
Zailtasuna
Zailtasun txikia
Denbora
1 eta 2 ordu bitartean
Arabako babarrun zuriaren humusa, pipita eta hur krokantearekin

Descargar

/5 izar. 0 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

1. Prestatuko dugu hur eta sesamo krema, aurretik zartaginean edo labean pasata, xigortzeko, eta gero  irabiagailuarekin txikituta, krema koipetsua lortu arte. 2. Humusaren osagai guztiak jarriko ditugu irabiagailuko ontzian eta testura krematsu bat lortu arte irabiatuko dugu. 3. Nahasketa oso lodi geratzen bada, mehetu daiteke ur pixka batekin edo oliba-olio pixka batekin. 4. Ontzi txikietan zerbitzatuko dugu, eta lagungarri, azenario txotxak, haziak, fruituak eta ogi xigortu motaren bat jarriko.

Osagaiak (4 personas)

  1. -250 g babarrun egosi
  2. -Baratxuri-ale bat
  3. -80 g hur xigortu
  4. -10 g sesamo edo bestela tahini pasta
  5. -50 ml oliba-olio birjina estra
  6. -15 ml limoi-zuku edo lima-zuku
  7. -Ur pixka bat
  8. -4 g gatz
  9.  
  10. Laguntzeko:
  11. -150 g azenario bastoietan
  12. -Pipita eta hur xigortuen krokantea
  13. -Granada
  14. -Oliba-olio birjina estra
  15. -Azenario bastoitxoak eta ogi xigortua

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/