Azpizuna Porto saltsarekin

  • Bigarren platera
  • 5527 visitas
Zailtasuna
Zailtasun txikia
Denbora
30 minutu baino gutxiago
Prezio
Prezio
Azpizuna Porto saltsarekin

Descargar

kcal
606 30%
Azukreak
25,5 28%
Koipeak
26 37%
Koipeak saturatuak
5,68 28%
Gatza
1,07 18%
4/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Azpizuna kordelarekin inguratu eta gatz-piperrez ondu. Gorde. Tipula eta baratxuri-aleak zati txikietan ebaki. Gorde. Berotu 2 koilarakada oliba-olio su altuan, azpizuna gehitu eta alde bakoitza minutu batez kozinatu edo gorritu arte. Atera eta gorde. Gainerako olioa kazolara bota, su ertainera jaitsi, eta tipula baratxuriarekin batera frijitu, urre-kolore ederra hartu arte. Jarraian, azpizuna kazolara bota, ardoa gehitu, su altura igo eta irakiten jarri. Utzi sutan 5 minutuz gutxi gorabehera. Gero, jaitsi su ertainera eta gehitu oilasko-salda. Gatz-piperrez ondu, ereinotz-hostoa gehitu eta kozinatu estalita 40 minutuz gutxi gorabehera edo azpizuna samur egon arte. Oharrak: Azpizuna patata-purearekin, arrozarekin edo barazkiekin batera zerbitza dezakezu.

Osagaiak (4 personas)

  1. 1 Eroski SELEQTIA txerri iberikoaren azpizun, 1 kg inguru
  2. 4 tipula ertain
  3. 2 baratxuri-ale
  4. 500 ml Porto ardo
  5. 250 ml oilasko-salda
  6. 1 erramu-hosto
  7. gatza
  8. piperbeltza
  9. 8 koilarakada oliba-olio

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/