Babarrun zuri krema
- Bigarren platera
- 3706 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun handia
- Denbora
- 30 minutu baino gutxiago

Prestaketa
Babarrunak aurreko gauean beratzen ipini. Gorde.
Tipulak eta baratxuria kuboetan ebaki eta gorde. Gorde.
Oliba-olioa kazola batean ipini, su ertainean berotu eta tipula gehitu; zeharrargi egon arte sueztitu. Baratxuria gehitu, eta beste bi minutuz sueztitu. Hirugiharra kuboetan ebakita gehitu, eta 4 minutuz sueztitu.
Babarrunak xukatu eta oilasko-saldaz beteriko kazolara gehitu. Ondoren, bota ereinotza, gatz-piperrez ondu eta irakiten ipini. Estali eta utzi su motelean egosten babarrunak samur egon arte.
Ereinotza kendu eta irabiatu gehieneko abiaduran, krema liso eta leuna lortu arte.
Urdaiazpiko iberikoa kubo txikietan moztu. Gorde.
Krema urdaiazpiko apur bat, ogi-txigorkiekin, oliba-olioarekin eta ezkai freskoarekin zerbitzatu.
Osagaiak (4 personas)
- 225 g Eroski SELEQTIA babarrun zuri
- 60 g hirugihar
- 2 tipula ertain
- 1 baratxuri-ale
- 1 erramu-hosto
- 3 koilarakada Eroski SELEQTIA oliba-olio
- 1,5 l oilasko-salda
- gatza
- piperbeltza
- Eroski SELEQTIA urdaiazpiko iberikoa
- ogi-txigorkiak
- ezkai freskoa
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
