Bakailaoa plantxan boletus eta gari-zainzuriekin

  • Segundo plato
  • 2864 visitas
Zailtasuna
Zailtasun para principiantes
Denbora
Menos de 30 minutos
Prezio medio
Prezio medio
Nutrizio-sailkapena
Bakailaoa plantxan boletus eta gari-zainzuriekin

Descargar

kcal
209 10%
Koipeak
4,71g 7%
Koipeak saturatuak
0,71g 4%
Gatza
3,97g 66%
/5 izar. 0 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Egin bakailao-trontzoak plantxan. Egin gari-zainzuriak plantxan oliba-olio birjina estra apur batekin eta gazpipertu. Eman boletus onddoei buelta bat zartaginean. Zerbitzatzeko, jarri boletus onddoak eta gari-zainzuriak oinarrian eta haien gainean bakailaoa. Saltsa moduan boletusen olioa erabil dezakezu.
Bakailaoa koipe gutxiko eta kalitate handiko proteina ugariko (% 25) arrain zuria da. Sistema immunearen funtzionamendu egokian esku hartzen duten bitamina eta mineralen eduki handia dauka; hala nola: D bitamina, B12 bitamina eta selenioarena. Errezeta honetan, gainera, gari-zainzuriek C bitamina eta azido folikoa gehitzen dituzte. Trikimailua. Gatz-kopuru nabarmena duenez, ez da beharrezkoa izango janaria prestatzean gatza gehitzea. Gatz-kopurua murriztu nahi izanez gero, bakailao trontzoak are gehiago gatzgabetu daitezke.

Osagaiak (4 personas)

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/