Bakailaoa plantxan boletus eta gari-zainzuriekin
- Segundo plato
- 2864 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun para principiantes
- Denbora
- Menos de 30 minutos
- Prezio medio
- Prezio medio
- Nutrizio-sailkapena

- kcal
- 209 10%
- Koipeak
- 4,71g 7%
- Koipeak saturatuak
- 0,71g 4%
- Gatza
- 3,97g 66%
Prestaketa
Egin bakailao-trontzoak plantxan.
Egin gari-zainzuriak plantxan oliba-olio birjina estra apur batekin eta gazpipertu.
Eman boletus onddoei buelta bat zartaginean.
Zerbitzatzeko, jarri boletus onddoak eta gari-zainzuriak oinarrian eta haien gainean bakailaoa. Saltsa moduan boletusen olioa erabil dezakezu.
Bakailaoa koipe gutxiko eta kalitate handiko proteina ugariko (%Â 25) arrain zuria da. Sistema immunearen funtzionamendu egokian esku hartzen duten bitamina eta mineralen eduki handia dauka; hala nola: D bitamina, B12 bitamina eta selenioarena. Errezeta honetan, gainera, gari-zainzuriek C bitamina eta azido folikoa gehitzen dituzte. Trikimailua. Gatz-kopuru nabarmena duenez, ez da beharrezkoa izango janaria prestatzean gatza gehitzea. Gatz-kopurua murriztu nahi izanez gero, bakailao trontzoak are gehiago gatzgabetu daitezke.
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
