Cinnamon Rolls
- Postrea
- 4539 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun handia
- Denbora
- 30 minutu baino gutxiago

Prestaketa
Labea 225 ºC-tan berotzen jarri.
Katilu batean, legamia esne epelean disolbatu azukrearekin batera. 5 minutuz kanpoan utzi.
Katilu handi batean, irina, gurina, arrautza eta legamiaren nahastea nahastu.
Indarrarekin oratu, masa homogeneoa lortu arte, bola bat egin eta katilu koipeztatu batean.
Orea zapi batekin estaldu eta utzi ordubete edo bolumena bikoiztu arte.
Masa laukizuzen bat eratuz luzatu, gurinarekin pintatu eta azukrearekin eta kanelarekin hautseztatu. Orea biribilkatu eta 2,5 cm inguruko xerratan moztu.
Xerrak labean sartzeko erretilu batean ipini (bata bestearengatik 2 cm-ra), zapi batekin estali eta ordu bete utzi.
Denbora igarota, labean sartu eta 15 minutuz erre. Jarraian, tenperatura 200 ºC-ra jaitsi eta beste 10 minutuz utzi.
Labetik atera eta utzi hozten sareta baten gainean.
Osagaiak (8 personas)
- 7 g okin-legamia
- 120 ml esne epel
- 2 + 1/2 koilarakada azukre
- 300 g irin
- 30 g gurin
- 1 arrautza
- Betegarrirako:
- 50 g gurin, giro-tenperaturan
- 100 g azukre
- 20 g kanela
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
