Foie eta fruitu lehorrez betetako pularda
- Segundo plato
- 3424 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun media
- Denbora
- De 1:30 a 2 horas
- Prezio medio
- Prezio medio
- Nutrizio-sailkapena

- kcal
- 558 28%
- Azukreak
- 7,24g 8%
- Koipeak
- 34,21g 49%
- Koipeak saturatuak
- 10,28g 51%
- Gatza
- 1,69g 28%
Prestaketa
Jarri ogia esnetan beratzen.
Zartagin batean, tipulatxo txikituak bigundu. Erantsi xehe moztutako urdaiazpikoa eta sueztitu beste bi minutuz. Erantsi Armagnaca eta itxaron alkohola lurrundu arte.
Sua itzali eta haragi xehatua gehitu, hondar-beroarekin pixka bat egin
dadin. Jarri dena katilu batean, erantsi xukatutako ogi-mamia
eta nahastu. Gehitu foiea, gaztainak,
pinaziak, mertxika sikatuak, eta laukitxotan moztutako
sagarra. Nahasi ondo eta gatzpipertu.
Hedatu pularda, bete eta tinko josi edo lotu, barruan airerik gera ez dadin.
Gatzpipertu kanpotik eta laberatu 165ºC-tan 40 minutuz.
Errezeta klasiko honek koipe-eduki nabarmena dauka (batez ere, betegarrian) eta egun berezietarako baino ez da gomendagarria, adibidez, Gabonetarako. Beraz, lagungarri moduan, barazki-oinarriko hornigaia edo hasierako plater bat prestatzea gomendatzen dugu. Barazkiekin, frutarekin edo fruitu lehorrekin betetzen badugu, platera orekatuko dugu, koipe aseak murriztuz eta zuntza gehituz. .
Completa tu menú
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
