Hamburgueses d’arròs i llenties
- Bigarren platera
- 3379 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun ertaina
- Denbora
- 30 minututik ordubetera

- kcal
- 274 14%
- Azukreak
- 3g 3%
- Koipeak
- 4,4g 6%
- Koipeak saturatuak
- 0,8g 4%
- Gatza
- 1g 11%
Prestaketa
Saltem les verdures tallades a quadradets en una paella amb oli d'oliva, hi afegim l'arròs, ho cobrim amb aigua i ho deixem coure durant 20 minuts. Hi afegim les llenties (colades de la conserva), ho remenem, hi posem el punt de sal, una mica de salsa de soja i gingebre ratllat.
Quan s'hagi temperat, agafem unes boles d'aquesta barreja i les amassem per fer les hamburgueses, les passem per pa ratllat i les daurem lleugerament en una paella amb unes gotes d'oli d'oliva, volta i volta. Ho servim amb una amanida de tomà quet i ceba tendra amanida amb oli d'oliva verge i una mica de sal.
Les llenties presenten una concentració elevada de nutrients i són una gran font de proteïnes i hidrats de carboni, la qual cosa ens aporta molta energia. Són riques en fibra i baixes en greix. En la seva composició destaca la presència de vitamines A, B1, B2, B3, B6, C i E, a més de potassi, fòsfor, calci, ferro, magnesi i sodi. L'arròs, per la seva banda, té un contingut elevat en hidrats de carboni, que són una font excel·lent d'energia per a l'organisme. És font de ferro, potassi, fòsfor, fibra i vitamines B3, B5 i B9. Es prepara en forma d'hamburguesa i s'hi sumen aliments com els pebrots i la ceba, que aporten fibra, vitamines C, A i E i minerals com el calci, el ferro i el magnesi. Una bona opció sense carn, carregada de proteïna de qualitat. Â
Osagaiak (4 personas)
- 200 g d'arròs
- 100 g de llenties ja cuites
- 15 g de ceba
- 1 gra d'all
- 30 g de pebrot verd
- 30 g de pebrot vermell
- Unes fulles de julivert
- 20 ml d'oli d'oliva
- 5 ml de salsa de soja
- 2 g de gingebre sec en pols
- 10 g de pa ratllat
- Una mica de sal
- 100 g de tomà quet
- 1 ceba tendra vermella
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
