Izokin marinatua
- Bigarren platera
- 4362 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun handia
- Denbora
- 30 minutu baino gutxiago

Prestaketa
Izokina erostean, eskatu arrain-saltzaileari hura garbitzea, baina azala uztea. Gera daitezkeen hezurrak kendu.
Ezamihilu freskoa zati txikietan moztu. Gorde.
Katilu batean, gatza eta azukrea nahastu, eta nahaste horrekin izokinaren barrualdea estali (azala ez duen zatia). Jarraian, piperbeltz ehoa gehitu, eta ezamihilu txikituarekin estaldu berriro ere.
Trontzo bat bestearen gainean jarri, azala kanpora begira. Film gardenarekin estaldu, muturrak izan ezik, botatzen duen likidoa irten dadin.
Erretilu batean jarri, eta utzi hozkailuan 48 minutuz. Lehenengo 24 orduak igaro eta gero, xukatu gainerako likidoa eta eman buelta.
Film gardena kendu, eta gera daitezkeen gatz-hondarrak kendu. Xerra finetan moztu.
Osagaiak (10 personas)
- 1 kg izokin (trontzoak, azalarekin)
- 80 g azukre
- 125 g gatz-ezkatak
- 10 g piperbeltz-alea
- Ezamihilu freskoa
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
