Kardu- eta arbendol-krema

  • Lehenengo platera
  • 4835 visitas
Eskualdea
Aragoi Aragoi
Zailtasuna
Zailtasun txikia
Denbora
30 minututik ordubetera
Prezio ertaina
Prezio ertaina
Nutrizio-sailkapena
Kardu- eta arbendol-krema

Descargar

kcal
157 8%
Azukreak
5,60g 6%
Koipeak
10,86g 16%
Koipeak saturatuak
0,83g 4%
Gatza
0,19g 3%
/5 izar. 0 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Kardu freskoa garbitu eta egosteko. Ipini erretilu batean, ura eta limoi baten zukua, kardua herdoil ez dadin eta eskuak beltz gera ez dakizkigun. Labana fin eta zorrotz batekin, kendu albo gogorrenak, txikitu zatitan eta bota ur limoidunean, kardua behar bezala garbitzeko. Ipini ur berria, eta egosi ur hori 5-6 minutuz, al dente geratu arte. Behin egosita eta hoztuta, pasatu labana zerraduna atal koskadunetik hari guztiak ateratzeko. Jarri eltze batean koilarakada bat oliba-olio birjina estra, eta gehitu brunoise eran txikitutako baratxuria eta tipula. Utzi sueztitzen eta, ondoren, gehitu arbendol ehotua, nahastu ondo guztia, pixka bat txigortu eta bateratu arte, eta, ondoren, gehitu egositako kardo txikitua eta limoi-ezkaia. Salteatu kardoa bigun egon arte. Birrindu irabiagailuarekin nahasketa hori, eta gehitu arbendol-edaria, testura krematsua lortu arte. Ondoren, gehitu gazta fresko irabiatu koilarakada bat. Eman gatz-puntua eta zerbitzatu arbendol txigortu txikituekin eta limoi-ezkaiaren adaxka batzuekin.
Barazki-kremak aukera ona dira egun hotzetan, atseginak, askotarikoak eta osasungarriak baitira. Oraingoan, udazken-negu sasoiko barazkiak aprobetxatuko ditugu. Nutrizio-propietateak. Energia gutxi ematen duen errezeta bada ere, oso interesgarria da nutrizio-edukiaren ikuspegitik. Karduari eta arbendolei esker, proteina, gantz kardioosasungarriak, zuntza, eta bitaminak eta mineralak ditu, hala nola burdina, kaltzioa, magnesioa, potasioa, fosforoa, azido folikoa edo E bitamina.

Osagaiak (4 personas)

  1. 750 g gazta fesko edo 500 g kardu egosi  n
  2. nTipula 1
  3. nnBaratxuri-atal 1  n
  4. n250 ml arbendol-edari  n
  5. nKoilarakada 1 gazta fresko irabiatu 0%  n
  6. n50 g arbendol txikitu  n
  7. nGatza n
  8. nPiperbeltz eho berria  n
  9. nIntxaur muskatua n
  10. nKoilarakada 1 oliba-olio birjina estra  n
  11. n20 g arbendol txigortu eta txikitu apaintzeko  n
  12. nLimoi-ezkaia n
  13. nLimoi 1 kardua garbitzeko (freskoa bada soilik)

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/