KUIA ETA LARANJA KREMA KURRUSKARIEKIN
- Hasierakoa
- 4961 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun hasiberrientzat
- Denbora
- 1 eta 2 ordu bitartean

Prestaketa
Porrua eta tipula zuritu eta zati txikitan moztuko ditugu. Eltze batean frijituko ditugu, oliba-olio birjina eta gatz pixka batekin, ondo sueztitzeko. Porrua eta tipula su ertainean frijitzen ditugun bitartean (noizean behin irabiatu), azenarioa eta patata zurituko ditugu eta kubotxotan zatitu.
Kuia garbituko dugu, eta azala eta haziak kendu.
Tipula eta porrua sueztitu direnean, patata, azenarioa eta kuia zatituak erantsiko dizkiogu, eta minutu batzuez egosi, noizean behin irabiatuz. Ondoren, salda botako dugu, eta irakiten duenean, sua jaitsiko dugu, dena ongi egos dadin.
Behin osagai guztiak ongi egosi direnean, irabiagailuarekin txikituko ditugu, krema homogeneo eta fina lortu arte. Bi laranja zukutu berriren zukua botako diogu, eta nahasketa irabiatu. Gatz-puntua zuzenduko dugu, eta minutu batzuez su ertainean egosten utzi, eltzea sutik kendu aurretik.
Orduan, kuia- eta laranja-krema zerbitzatzeko prest izango dugu. Ukitutxo bat emateko, kuia- eta erremolatxa-zati kurruskariak botako dizkiogu.
Osagaiak (4 personas)
- 500 gramo kuia garbi
- patata ertain bat
- Azenario bat
- Porru bat
- 500 ml barazki-salda
- Laranja pare baten zukua
- Piperbeltz beltza birrindua
- Gatza
- Oliba-olio birjina estra
- VitaSnack Kuia eta Erremolatxa kurruskariak
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
