Osoko pasta berdel bolekin
- Bigarren platera
- 3974 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun hasiberrientzat
- Denbora
- 1 eta 2 ordu bitartean
Prestaketa
Osoko pasta egiteko: kazola batean irakin ur asko gatzarekin. Irakiten hastean, bota pasta eta nahasi goxo-goxo berriz irakiten hasi arte. Egosi 13-15 minutuz. Kendu ura. Kazola berean berotu tomate frijitua, bota pasta berriz ere eta nahasi.
Bolak egiteko: beratu ogi mamia esnetan. Garbitu berdelari azala eta hezurrak, eta papurtu. Erantsi perrexila, baratxuri atal zuritua, gatza, piperrautsa eta arrautza, eta egin guztia xehe-xehe maneiatzeko erraza den ore bat egin arte. Egin bolak ore horrekin. Pasatu irinetan eta frijitu olio bero-berotan. Frijitu ondoren, atera zartaginetik eta erantsi pastari eta tomateari.
Osagaiak (4 personas)
- Pasta egiteko:
- 240 g EROSKI Sannia makarroi osoko
- brik erdi bat EROSKI tomate, oliba olioarekin frijitua
- Bolak egiteko:
- 400 g berdel fresko
- 60 g ogi mami
- 2 baratxuri atal
- arrautza bat
- 30 g irin
- 4 koilarakada EROSKI oliba olio birjina estra
- perrexila
- piperbeltza
- gatza
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
