Pa amb tomà quet
- Hasierakoa
- 3221 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun hasiberrientzat
- Denbora
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 372 19%
- Azukreak
- 3,2g 34%
- Koipeak
- 25g 36%
- Koipeak saturatuak
- 7g 34%
- Gatza
- 1g 15%
Prestaketa
Torrem lleugerament en una paella sense oli o en una placa de forn les llesques de pa per un dels costats.
Freguem la part torrada del pa amb un tomà quet cru i madur i ho condimentem amb sal i oli d'oliva al gust.
En algunes zones se sol condimentar amb l'oli d'oliva abans de fregar amb el tomà quet.
Amb aquest pa acompanyem embotits, formatges i salaons.
El pa amb tomà quet és un producte molt consumit en tots els à pats del dia. El component més abundant del pa és el midó, un hidrat de carboni complex que proporciona al cos l'energia que necessita. El pa aporta també proteïnes vegetals i és una bona font de vitamines del grup B i d'elements minerals com el fòsfor, el magnesi i el potassi. El tomà quet és, juntament amb el pa i l'oli d'oliva, un altre protagonista d'aquest preparat. És una hortalissa rica en vitamines, minerals i substà ncies amb acció antioxidant com el licopè, que li aporta el seu color vermell caracterÃstic. En funció del gust de cada comensal es poden afegir diversos ingredients salats, com són embotits, formatges i aliments fumats. En funció de l'aliment que s'afegeixi i de la quantitat d'oli, el valor nutritiu d'aquest preparat es veurà modificat. Â
Osagaiak (4 personas)
- 125 g de pa de poble (4 llesques)
- 2 tomà quets
- 80 ml d'oli d'oliva
- 50 g de pernil serrÃ
- 50 g de llonganissa
- 50 g de formatge
- Una mica de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
