Pavlova mertxikarekin
- Postrea
- 4998 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun ertaina
- Denbora
- 30 minutu baino gutxiago
Prestaketa
Labea 150 ºC-tan berotzen jarri.
Arrautza-zuringoak irabiagailuaren katiluan sartu eta piko gogorrak sortu arte irabiatu.
Gehitu pixkanaka-pixkanaka azukrea, eta jarraitu irabiatzen merengea gogorra eta distiratsu egon arte. Jarraian, ozpina gehitu eta irabiatu beste 4 minutuz.
Laberako erretiluan, ipini landare-papera, 20 cm-ko zirkulua marraztu eta merengea marraztutako zirkuluaren erdian irauli. Espatula batekin, zabaldu erditik ertzetara disko altu bat sortu arte.
Labeko tenperatura 120 ºC-ra jaitsi eta 1 ordu eta erre 30 minutuz edo lehor eta ukitzean kurruskari egon arte.
Denbora igarota, labea itzali eta utzi Pavlova bertan guztiz hozten.
Esne-gain likidoa irabiatu, piko leunak sortu arte. Mertxikak ataletan moztu. Gorde.
Pavlova aurkeztuko dugun euskarrian ipini, eta esne-gain harrotuarekin eta mertxika atalekin estali. Azukre-hautsarekin hautseztatu.
Osagaiak (10 personas)
- 6 arrautza-zuringo
- 350 g azukre
- 1+1/2 koilaratxo ozpin zuri
- Esne-gain harrotua egiteko:
- 250 ml harrotzeko esne-gain likido
- 450 g Eroski SELEQTIA Kalandako mertxika almibarretan
- azukre-hautsa dekoratzeko
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
